Steffen Ulrich-Lynge. administrerende direktør for Kalaallit Airport A/S. (Foto: Helle Nørregaard, Kommuneqarfik Sermersooq)

Ny direktør udpeget til Kalaallit Airport

Steffen Ulrich-Lynge skal fra den 1. december stå i spidsen for det grønlandske lufthavnsselskab, der skal udbygge to lufthavne og etablere en helt ny.

Det er ny lykkedes at finde en direktør for det grønlandske lufthavnsselskab Kalaallit Airport, der blev etableret den 1. juli i år. Hidtil har færingen Jákup Sverri Kass, der til daglig er administrerende direktør i Vagar Airport på Færøerne, været konstitueret som direktør, men fra den 1. december indtager Steffen Ulrich-Lynge chefstolen.

Steffen Ulrich-Lynge kommer fra en stilling som administrerede direktør i Sermersooq Kommune – også kendt som Øst-vest-kommunen i det sydlige Grønland. I øvrigt verdens næststørste kommune med et areal på 635.600 kvadratkilometer.

Som administrerende direktør i Kalaallit Airport A/S får Steffen Ulrich-Lynge til opgave at sikre udvidelsen af de eksisterende lufthavne i Nuuk og Ilulissat samt etablering af en helt ny lufthavn i Qaqortoq i det sydlige Grønland.

“Jeg er glad for, at det bliver Steffen, der skal stå i spidsen for arbejdet med at bygge landets nye lufthavne. Det er en af tidens vigtigste opgaver, der vil skabe vækst og udvikling i vores kommune og i hele landet, og jeg ved, at Steffens hjerte banker for lufthavne og infrastruktur, siger borgmester i Sermersooq Kommune, Asii Chemnitz Narup, til det grønlandske medie Sermitsiaq.gl.

Erfaring med lufthavnsbyggerier
Med vedtagelsen tidligere på året i Inatsisartut (Grønlands Landsting, red.) fulgte der samtidig en opstartskapital på 200 mio. kroner med samt et lånetilsagn på yderligere 100 mio. kroner fra det grønlandske selvstyre. Herudover er det bestyrelsen opgave at sikre finansiering af lufthavnsprojekterne, der ventes at løbe op i en beløbsramme på over en mia. kroner.

Steffen Ulrich-Lynge er uddannet ingeniør, og har tidligere været anlægschef for anlæggelse af lufthavnene langs kysten, ligesom han tidligere har været departementschef og ansvarlig landsstyremedlem for Boliger og Infrastruktur.

Den nyudnævnte direktør kommer til at referere til en bestyrelse bestående af formand Leo Bruno Larsen (administrerende direktør for Sund & Bælt Holding), Peter Eduard Christiansen (Nuussuaq), Jákup Sverri Kass (administrerende direktør Vagar Lufthavn), Anna-Berit Koertz fra Dragør (bestyrelsesmedlem Sikuki Nuuk Harbour) samt Aviâja Lyberth Lennert fra Nuussuaq (bestyrelsesmedlem i Den Erhvervsdrivende Fond Sermitsiaq samt Nuuk Lokalreklame).

“Ved valget af Steffen Ulrich-Lynge har vi fundet en person, der indeholder de krævede kompetencer og kvalifikationer, der skal til for at styre de store lufthavnsprojekter, som har stor betydning for det grønlandske samfund. Jeg er helt tryg ved at overlade det administrative og ledelsesmæssige ansvar til Steffen Ulrich-Lynge, som har en lang erfaring indenfor ledelse, men også indenfor lufthavnsbyggerier i Grønland,” udtaler Kalaallit Airports bestyrelsesformand, Leo Larsen, i en pressemeddelelse.

 

Relaterede artikler:

Færing er midlertidig direktør i grønlandsk lufthavnsselskab

Massiv udvidelse af grønlandske lufthavne

Tre grønlandske lufthavne på tegnebrættet

Milliardregning for banereparation i Kangerlussuaq