Boeing 737-800 fly fra SAS i Oslo Gardermoen. Foto: Aeropics / Wikimedia Commons.

Ny motoraftale for SAS 737´ere

SAS har indgået aftale med amerikansk leasingselskab om videreleasing af motorer fra omkring 50 Boeing 737-fly, som skal udfases frem til 2023.

SAS er i disse år i gang med at udfase hele sin flåde af Boeing 737 mellemdistancefly og erstatte dem med nye Airbus A320neo.

SAS afgav for lidt under to år siden en ordre på 50 nye A320neo og har tidligere bestilt 30 eksemplarer af flytypen.

Selskabet skal således ifølge planen skal have 80 eksemplarer af det moderne mellemdistancefly fra Airbus i 2023, hvor alle Boeing 737-fly skal være ude af flåden. Dermed vil SAS skabe en enhedsflåde af Airbus-fly i mellemdistanceflåden.

SAS har i dag omkring 50 Boeing 737 tilbage i flåden – i både versionerne 737-700 og 737-800. Heraf er de ældste fly over 20 år gamle, mens de yngste fly blot er omkring seks år gamle.

Aftale med amerikanske Willis
Som et led i planerne om udfasning af Boeing 737-flåden har SAS netop indgået en aftale med leasingfirmaet Willis Lease Finance Corporation om over de næste fire år at stå for videreleasing af de CFM-motorer, som Boeing 737-flyene i SAS-flåden er udstyret med.

”Willis-styringen af udfasningen kan give SAS mulighed for at opnå overlegne afkast af dets aktiver over tid i forhold til et direkte salg i dag,” siger direktør Austin C. Willis fra Willis Lease Finance Corporation.

Den anden aftale på kort tid
For mindre end en måned siden indgik SAS en anden aftale med det amerikanske leasingselskab. Den drejede sig om leasing af motorer til SAS’ flåde af A340-300 langdistancefly i takt med, at SAS udfaser denne flytype.

Aftalen omfatter både planlagte og ikke-planlagte motorudskiftninger og skal være til at sikre, at SAS ikke behøver tage et A340-fly ud i længere tid, hvis der skulle opstå tekniske problemer med motorerne.

Willis Lease Finance Corporation er hjemhørende i Coconut Creek i Floride og har kontorer i blandt andet Storbritannien og Frankrig.

Selskabet udlejer flymotorer og fly til flyselskaber, fabrikanter af flymotorer og serviceoperatører inden for vedligeholdelse, reparation og eftersyn i 120 lande. Leasingaktiviteterne er integreret med handel med motorer og fly via datterselskabet Willis Asset Management Limited.

 

Relaterede artikler:

SAS indgår motoraftale for A340-fly

SAS indgår ny aftale med Hvidovre-virksomhed

SAS parkerer fly på berømt flykirkegård