Passagerer og lufthavnsansatte skubber et fly fra Tara Air. (Foto: Youtube.com)

Passagerer skubbede fly væk fra landingsbanen

En video viser, hvordan en gruppe passagerer og ansatte tog sagen i egen hånd, da et fly fra Tara Air pludseligt blokerede landingsbanen i Bajura Airport.

Både passagerer og ansatte i den nepalesiske lufthavn Bajura Airport kom på ekstraarbejde, da et fly fra flyselskabet Tara Air forleden landede i lufthavnen efter en flyvning fra landkommunen Simikot i distriktet Humla i det nordøstlige Nepal.

I forbindelse med landingsafløbet sprang et af flyets dæk, mens det stadig befandt sig på landingsbanen. Her strandede flyet (registrering 9N-AEV), da det ikke var i stand til at køre væk. Placeringen betød dog, at det spærrede for de andre flyvninger til og fra lufthavnen. Det skriver The Indian Express.

Bajura Airport råder tilsyneladende ikke over det nødvendige udstyr, der kræves, hvis et fly skal trækkes væk fra landingsbanen. Det fik passagerer og lufthavnsansatte til at flytte det strandede fly ved håndkraft. 

Sender fly med nyt dæk
De rejsende myldrede ud af det lille De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter-fly. Sammen med ansatte fra lufthavnen tog passagerne opstilling på begge sider af flyet. Herefter skubbede de, indtil flyet var væk fra landingsbanen.

Med flyet sikkert af vejen kunne personalet i Bajura Airport genoptage dagens planlagte flyvninger. 9N-AEV var dog indtil videre strandet i lufthavnen, da der hverken var et ekstra dæk til rådighed eller personale, der kunne skifte det. 

En talsperson fra Tara Airs søsterselskab Yeti Airways fortæller, at flyselskabet endte med at sende et fly af sted fra lufthavnen i Nepalganj med kurs mod Bajura Airport. Ombord på flyet var både nye dæk samt flere teknikere, der var kvalificerede til at udføre arbejdet.

Går viralt
Hændelsen i den nepalesiske lufthavn blev fanget på video af en af de tilstedeværende. Senere blev den video offentliggjort på de sociale medier. Den gik viralt, og videoen har siden spredt sig med lynets hast. 

Det startede på Twitter og TikTok, men siden har videoen fundet vej til en række andre platforme. På eksempelvis Youtube får man i skrivende stund hundredvis af resultatet, hvis man leder efter videoen. Det samme er tilfældet på Facebook, Twitter og TikTok. 

Det forlyder, at ingen passagerer kom til skade under hændelsen i Bajura Airport. Hverken da flyets dæk sprang eller under det efterfølgende arbejde med at skubbe flyet fra det nepalesiske flyselskab Tara Air væk fra landingsbanen.

 

Relaterede artikler:

Flyulykke i Nepal med ex-SAS fly

Endnu et flystyrt i Nepal

Ofte flyulykker i Nepal