Airbus A320 fra Play ved første ankomst i Billund Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Play er landet i Billund Lufthavn

Torsdag fløj det islandske lavprisflyselskab Play for første gang mellem Billund og Reykjavik. Dermed vil to flyselskaber tilbyde samlet fem ugentlige afgange til den internationale Keflavik-lufthavn.

Fremover kommer der lidt oftere til at stå Reykjavik på afgangstavlerne i Billund Lufthavn. Det sker på baggrund af, at islandske Play torsdag åbnede en rute fra den vestdanske lufthavn til Keflavik Interntional Airport ved Reykjavik.

Play vil flyve to gange ugentligt til Reykjavik, og i A320-flyene vil der sidde passagerer, der skal opleve vulkanøen i Nordatlanten, mens der også vil være rejsende, der skal videre fra Keflavik-lufthavnen til en destination i Nordamerika. 

I maj var næsten 48 procent af samtlige 130.000 passagerer hos Play, såkaldte via-passagerer, der benytter det islandske trafikknudepunkt til at skifte fly mellem Europa og Nordamerika og vice versa.

På den første afgang fra Billund blev passagererne trakteret med champagne og kage i gaten, inden afgangen kl. 12.45.

“Play giver endnu flere muligheder for at komme ud og opleve verden – både Islands fantastiske natur, den blå lagune og mange andre skønne seværdigheder. Men med Play på platformen kan vi i endnu højere grad give vores rejsende mulighed for rejse oversøisk til det nordamerikanske kontinent. Vi er glade for at byde Play velkommen i Billund Lufthavn,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Supplement til Icelandair
Med Plays to ugentlige afgange bliver det muligt fem gange om ugen at flyve til Reykjavik, idet Icelandair i forvejen tilbyder tre ugentlige frekvenser. Play flyver på torsdag og søndage, mens Icelandair flyver vestdanskerne til Reykjavik på mandage, onsdage og fredage.

“Play er et fantastisk supplement på ruten til Island. Det giver passagerne mulighed for at kunne flyve af sted næsten alle ugens dage – og det giver en større fleksibilitet for de rejsende, fordi der nu er endnu flere tidspunkter, du kan rejse til og fra Island. De rejsende kan simpelthen skræddersy rejsen ligesom, det passer bedst,” lyder det fra lufthavnsdirektøren.

Udover glade passagerer og en glad lufthavnsdirektør bød torsdagen også på en glad flyselskabsdirektør, selvom Birgir Jónsson ikke selv havde mulighed for at være i Billund til ruteåbningen.

“Vi er glade for at kunne fejre Play Airlines’ første flyvning fra Billund til Island og videre til Nordamerika. Dette er en vigtig milepæl for vores virksomhed, da vi tilbyder prisvenlige rejsemuligheder til vores værdsatte passagerer. Vi udtrykker vores dybeste taknemmelighed over for alle, der har støttet os på denne rejse. Sammen tager vi hul på et nyt kapitel, hvor vi forbinder mennesker til deres drømmedestinationer med Play Airlines,” udtaler Birgir Jónsson.

 

Relaterede artikler:

Play overhaler Icelandair i transferandel

Islandsk flyselskab i stor vestdansk offensiv

PLAY overvejer Billund eller Aarhus