En Airbus A380 fra Emirates. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Premium Economy hos Emirates om et år

I november næste år vil Emirates lancere en Premium Economy-kabine, der indledningsvis bliver tilgængelig i selskabets Airbus A380.

Kunderne hos Emirates kan se frem til en ny kabineklasse lidt tidligere end ventet til næste år.

Det Dubai-baserede flyselskab melder, at det fra november 2020 vil være muligt at vælge et sæde på Premium Economy – klassen mellem Business og Economy. Emirates planlægger at introducere Premium Economy på selskabets store Airbus A380, mens kabineklasssen vil blive udbredt til resten af flåden herefter. Det skriver Arabian Business.

”Målet for os er november 2020, og vi forventer at begynde med A380,” sagde Ahmed bin Saeed Al Maktoum, bestyrelsesformand i Emirates, til journalister mandag ved Dubai Airshow. Tidligere lød meldingen fra flyselskabet, at Premium Economy-kabinen ville stå klar i december 2020.

”Teamet inden for Emirates arbejder på en masse forretningsmodeller hele tiden. Også denne del af virksomheden omkring kabineklasser, og de kom frem til, at vi er nødt til at gøre det.”

Udfordringer med Boeing 777X
Det var ellers meningen, at Premium Economy hos Emirates skulle være udrullet på de nye Boeing 777X fra juni 2020. Men koncernchef i Emirates, Tim Clark, udtalte i september, at forsinkelsen af Boeing 777X-flyene også ville betyde en forsinkelse af Premium Economy.

Emirates er lanceringskunde på Boeing 777X og har en bestilling på i alt 35 Boeing 777-8 og 115 Boeing 777-9. Leveringerne af disse er blevet forsinket på grund af problemer med General Electric-motorerne.

Ahmed bin Saeed Al Maktoum er i konstant dialog med Boeing omkring 777X under det igangværende Dubai Airshow. Han fortæller, at der pågår en dialog om, hvornår og hvor mange Boeing 777X-fly der i første omgang vil blive leveret til det mellemøstlige flyselskab.

Premium Economy til CPH
Mens kunderne hos Emirates må vente lidt længere end ventet på de nye Boeing 777X, kan de til gengæld nu se frem til introduktionen af den nye Premium Economy-klasse. Og passagererne mellem Dubai og Københavns Lufthavn bliver således nogle af de første i selskabet, der får mulighed for at indløse billet til dette nye kabineprodukt på Airbus A380.

Premium Economy-sæderne hos Emirates vil få en afstand på 38-40 tommer, hvilket er seks-otte tommer mere end sædeafstanden på Economy. I to-klasses-udgaven af A380 – den uden First Class og som flyver til CPH – vil Premium Economy få placering på øverste dæk. Det forventes, at der vil blive 56 sæder i Premium Economy på Airbus A380.

 

Relaterede artikler:

Emirates forventer forsinket lancering af Premium Economy

Sådan bliver Emirates nye Premium Economy

Emirates-topchef er træt af nye fly med fejl