Primera Air Boeing 737 MAX 9 (Foto: Primera Air)

Primera Air vil flyve transatlantisk fra Berlin

Fra sommeren 2019 bliver det muligt at flyve direkte fra Berlin til tre nordamerikanske destinationer med nye Boeing 737 MAX 9.

“First we take Manhattan, then we take Berlin.” Sådan lyder en del af teksten i Leonard Cohens udødelige hit fra 1980´erne, og den afspejler i høj grad, hvad Primera Air har gang i.

Det dansk-lettiske flyselskab har allerede etableret ruter til blandt andet New York fra London og Paris, og fra begyndelsen af juni næste år bliver Bruxelles og nu også Berlin en del af satsningen.

Primera Air starter op den 7. juni 2019 med daglige afgange fra Berlin-Tegel til New York-J.F. Kennedy Airport. To dage senere begynder selskabet at flyve til Boston med fire ugentlige afgange, og fra den 10. juni skal Toronto beflyves tre gange om ugen fra den tyske hovedstadslufthavn.

“Berlin har været en af de vigtige baser i vores strategi, og det er en af de største europæiske byer, og vi kan bringe mange turister fra Nordamerika, som ellers ikke ville have råd til at rejse dertil. Herudover vil der være et stort potentiale for tyske rejsende, der ønsker at rejse billigt over Atlanten,” siger Anastasija Visnakov, der er kommerciel direktør i Primera Air.

Nordamerikanske konkurrenter
Primera Air vil benytte helt nye og langtrækkende Boeing 737 MAX 9, der debuterer på de nordamerikanske ruter fra Bruxelles blot en uge forinden. 

På ruten til New York kommer Primera Air i direkte konkurrence med Delta Air Lines, der flyver dagligt med Boeing 767-300. Herudover betjener United Airlines den daglige rute mellem Berlin-Tegel og Newark, og her benyttes den lidt større Boeing 767-400. Derimod bliver Primera Air alene på Boston-ruten fra den tyske hovedstad, mens Air Canada flyver fire gange om ugen med Boeing 767-300 mellem Toronto og Berlin. 

De tre nye transatlantiske ruter vækker en naturlig glæde hos ledelsen i den tyske storlufthavn. Siden konkursen i airberlin sidste efterår har Berlin-Tegel nemlig været underforsynet med nordamerikanske ruter.

“Primera Air går i luften med tre nye langdistanceruter, hvilket understreger selskabets tro på Berlin-markedet. Som mange andre flyselskaber ser Primera Air potentialet i hovedstadsregionen, og de vigtigt forbindelser til Nordamerika vil samtidig blive styrket. Vi ønsker Primera Air held og lykke med deres flyvninger,” udtaler Lütke Daldrup, der er bestyrelsesformand i Flughafen Berlin Brandenburg GmbH.

 

Relaterede artikler:

Primera Air gør klar til verdenspremiere i Bruxelles

Her er Primeras nye danske Airbus A321neo-fly

Primera Air bestiller flere Boeing 737 MAX

Danske Primera-fly til seks nye USA-ruter