Routes Europe. (Foto: Routes)

Ruteudviklingskonference flytter til Bergen

Avinor og Bergen Flesland-lufthavn bliver vært for ruteudviklingskonferencen Routes Europe i 2020, hvor der ventes 1.200 delegerede til Bergen.

En gang om året samles repræsentanter for 100 flyselskaber og 300 lufthavne til ruteudviklingskonferencen Routes Europe for at drøfte mulighederne for nye flyruter i Europa.

Routes Europe er den regionale ”lillebror” til den globale ruteudviklingskonference World Routes, og den regionale konference tiltrækker cirka 1.200 delegerede, som tilsammen holder omkring 4.800 møder. Derudover er der en række taler, events og sociale arrangementer i forbindelse med konferencen.

Værtskabet for Routes Europe tildeles hvert år en af de europæiske lufthavne efter et udbud, og for lufthavnene er der derfor stor prestige i at vinde værtskabet for konferencen.

”Et meget overbevisende tilbud”
Routes har netop offentliggjort, hvilken lufthavn, der har vundet udbuddet om værtskabet for konferencen i 2020, og det bliver den norske lufthavn Bergen Flesland og dens operatør Avinor, der kan byde de mange delegerede velkommen til konferencen i april 2020.

”Avinor leverede et meget overbevisende tilbud om at være vært for begivenheden, fuld af friske ideer, som både regionen og det norske erhvervsliv og turismen vil have gavn af og værdsætte,” siger Steven Small, markedsdirektør i Routes.

Direktøren for Bergen Flesland glæder sig naturligvis også over nyheden om, at lufthavnen og Avinor skal stå for det store arrangement.

”På vegne af Avinor og Bergen Flesland er vi stolte og glæder os til at byde 1.200 delegerede velkommen til smukke Bergen. Dette vil være et løft for Bergen-regionen og for Norge som helhed. Med den nye terminal, der åbnede i Bergen sidste år, har vi faciliteter, som kan håndtere dette,” siger lufthavnsdirektør Aslak Sverdrup.

Bergen er Norges næststørste lufthavn og havde i 2017 lidt over seks millioner passagerer og en vækst på næsten tre procent i forhold til året før. Efter en byggeperiode på tre år indviede lufthavnen i august 2017 en ny terminal med en kapacitet på 7,5 millioner passagerer om året.

Konference vil positionere regionen
Routes Europe 2020 vil blive afholdt i Grieghallen i Bergen. Det er turistorganisationen Bergen Reiselivslag, der sammen med Avinor har udarbejdet ansøgningen om at få konferencen. Det er sket i tæt samarbejde med flere andre aktører, heriblandt Fjord Norge, Innovation Norway, Bergen Kommune, Grieghallen og Hordaland Amt Kommune.

”Vi tror, ​​at der er et stort potentiale for at positionere regionen yderligere for at øge antallet af turister, især i vinterperioden, og ser afviklingen af Routes Europe 2020 som en af ​​de største muligheder, vi har fået for at realisere dette. Vi er stolte af denne opgave og vil vise alle deltagere, hvor stolte vi er af Norge og særligt af Bergenregionen,” siger Aina Tysse, leder af forretningsudvikling i Avinor Bergen.

Relaterede artikler:

Optimisme hos danske lufthavne før World Routes

Tre skandinaviske lufthavne nomineret til World Routes 2018

Luftfarten søger mod Belfast i 2017