Ryanair udfordrer Mallorca-ruter fra Aalborg

Aarhus Lufthavn får sin femte Ryanair-rute, når det irske lavprisflyselskab den 26. marts 2012 etablerer en rute til Palma de Mallorca. Dermed får Cimber Sterling og Norwegian konkurrence på selskabets ruter fra Aalborg Lufthavn.

I sidste uge kunne Ryanair offentlliggøre Billund Lufthavn som lavprisflyselskabets 48. base i Europa.

Tirsdag kom turen til Palma de Mallorca, dersåledes blevvalgt som Ryanairs 49. base, hvilket kastede en rute af sig til Aarhus Lufthavn.

Den nye rute fra Aarhus Lufthavn til den spanske ferieø etableres den 26. marts 2012 og får 2 ugentlige afgange, henholdsvis på mandage og fredage.

Med etableringen afruten til Palma de Mallorca kommer Aarhus Lufthavn op på fem Ryanair-ruter i sommertrafikprogrammet 2012. Der flyves også fra Aarhus til London-Stansted, Oslo-Rygge, Málaga og Alicante.

“Ryanair er utroligt glad for at offentliggøre nyheden om denne nye rute mellem Aarhus og Palma de Mallorca der opereres to gange om ugen. Nu har vores passagerer fra den nordlige halvdel af Jylland et endnu brede udbud af rejsemuligheder når de skal planlægge deres 2012 ferier,“ siger Elina Hakkarainen, der er Sales & Marketing Executive hos Ryanair i Norden.

Konkurrence med Aalborg Lufthavn

Den nye rute betyder, at den udbudte ugentlige kapacitet på ruten fra Aarhus til Palma de Mallorca bliver på 756 sæder, mens konkurrenten i Aalborg Lufthavn kan udbyde samlet 668 ugentlige sæder til Mallorca med Cimber Sterling og Norwegian som operatører.

Dermed er der lagt op til øget konkurrence i det markedsområde, der strækker sig fra Aarhus og nordpå.

Norwegian og Cimber Sterling flyver i sommerhalvåret hver lørdag direkte fra Aalborg til Palma de Mallorca. Norwegian benytter Boeing 737-800 fly til 186 passagerer, mens Cimber Sterling benytter den noget mindre version Boeing 737-700, der har 148 sæder.

Prismæssigt er der tilsyneladendeogså forskel mellem de tre selskaber. Ryanair vil tilbyde enkeltrejser fra Aarhus fra 363 kroner, mens Norwegian har 399 kroner som billigste pris fra Aalborg Lufthavn. Cimber Sterling kan derimod tilbyde en enkeltbillet fra Aalborg til Mallorcafra 853 kroner.

Hertil skal tilægges selskabernes individuelle gebyrer og tillæg, hvorfor der formentlig skal målfoto til at afgøre, hvorvidt Norwegian eller Ryanair er billigst.