SAS Airbus A330-300 i Los Angeles International Airport (Foto: Hobby Spotter | YouTube)

SAS flytter Los Angeles-rute til CPH

Fra midten af januar næste år vil SAS flyve fra København til Los Angeles på en rute, der bliver daglig fra sommeren 2020. Det er 25 år siden, at SAS sidst har fløjet fra CPH til L.A.

SAS flytter endnu en langdistancerute fra Stockholm til København. Først blev Hong Kong-ruten flyttet, og den 13. januar 2020 åbner SAS mellem København og Los Angeles med seks ugentlige afgange.

Når sommertrafikprogrammet træder i kraft den 29. marts næste år, vil ruten samtidig blive opgraderet til daglig betjening.

“Vi åbner en helårsrute til Los Angeles fra København, som skaber tilgængelighed, vækst og er med til at styrke den danske luftfart. Tidstabellen er attraktiv, og vi bliver i stand til at betjene ruten op til syv gange ugentligt fra Københavns Lufthavn i sommerprogammet,” siger Simon Pauck Hansen, der er direktør for Network og kommende koncerndirektør i SAS.

Norwegian har givet plads
Det fremgår ikke, hvad der er årsagen til, at SAS flytter ruten til København. Norwegian har valgt at sætte København-Los Angeles på pause i det kommende vintertrafikprogram, hvorfor SAS angiveligt har set en åbning i markedet.

Da SAS i sommeren 2018 afslørede beslutningen om at flytte Hong Kong-ruten fra Stockholm til København, afviste SAS, at der dengang var aktuelle planer om at flytte Los Angeles-ruten til København.

”Aktuelt er der ingen planer om at flytte Los Angeles-ruten til København, men vi vurderer kontinuerligt de enkelte ruter og kigger på en række faktorer, herunder økonomien, inden vi træffer beslutning om at udvikle eller ændre vores rutenetværk,” sagde Randi Baasch, daværende kommunikationsmedarbejder i SAS til CHECK-IN.dk.

Tilbage efter 25 år
Hos SAS glæder man sig imidlertid til, at det atter bliver muligt at tilbyde Los Angelses som destination fra Københavns Lufthavn, som SAS fløj fra til Los Angeles i omkring 40 år fra 1954 til den 31. august 1994.

“Los Angeles er en af de mest efterspurgte interkontinentale ruter fra København, og det er en vigtig rute for især vores fritidskunder, som gerne vil flyve fra København til Los Angeles,” forklarer Simon Pauck Hansen.  

Flyet afgår som rutenummer SK931 kl. 09.35 fra København og ankommer kl. 12.15 lokal tid i Los Angeles International Airport. Returflyvningen på rutenummer SK932 finder sted kl. 14.00 og med ankomst i CPH den efterfølgende dag kl. 10.10. Der flyves med Airbus A330-300 med plads til 266 passagerer.

 

Relaterede artikler:

Officielt: Norwegian lukker USA-ruter ud af København

SAS flytter Hong Kong-rute til København

SAS: Ingen aktuelle planer om at flytte Los Angeles-rute

SAS er tilbage i englenes by

SAS åbner ruter til Miami og Los Angeles