SAS kaster sig ind i indenrigs-kampen

SAS vil ikke stiltiende se til, mens Cimber Sterling og Norwegian udkæmper en nådesløs kamp om det danske indenrigsflymarked. Lavere priser og ekstra bonuspoint er våbenet.

Selvom Cimber Sterling og Norwegian er hovedaktørerne i kampen om det danske indenrigsflymarked, vil SAS nu også forsvare sine markedsandele på ruterne mellem København og Aalborg henholdsvis Århus. En markedsandel, der er på mellem 40 – 45 % på Aalborg-ruten og lidt højere på Aarhus-ruten.

SAS har en naturlig interesse i den danske indenrigstrafik på de lufthavne, der har det største trafikunderlag. Aalborg Lufthavn har årligt ca. 900.000 indenrigsflypassagerer, mens Aarhus Lufthavn betjener ca. 270.000 indenrigskunder årligt.

Men interessen er også at sikre, at der til stadig består et effektivt feeder-netværk til selskabets ruter fra trafikknudepunktet i Københavns Lufthavn. Her samarbejder SAS i forvejen med Cimber Sterling, mens Norwegian og SAS ikke har noget prissamarbejde.

Cimber Sterlings laveste indenrigspriser er i øjeblikket 199 kr., mens Norwegian tilbyder 149 kr. på de billigste afgange. SAS melder sig ind i kampen med 295 kr. på afgangene til Aalborg og Århus.

Men ikke nok med det. SAS har med virkning fra 9. februar besluttet at give dobbelt-op på bonuspoint, når man flyver på dansk indenrigs – uanset billettype. Det betyder, at der fremover pr. enkeltrejseoptjenes1.200 pointpå Business Class, 900 på Economy Extra, 600 på Economy og 150 point på de billigste Economy-priser.

Herudover tilbyder SAS stadig 20 kg fribagage, mens konkurrenten Cimber Sterling eksempelvis fremover til opkræve 50 kr. pr. stykke bagage på de billigste billettyper.