SAS-koncernchef Anko van der Werff. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

SAS-topchef forsøger at berolige kunderne

Nogle timer efter tirsdagens SAS-pressemøde sendte koncernchef Anko van der Werff en besked til kunderne, der skulle berolige dem og afklare eventuelle spørgsmål om kommende forandringer.

Da SAS tirsdag præsenterede selskabets nye ejerskab fik det mange skandinaviske medier til at rulle den gule breaking news-farve ud, mens op mod 1.800 personer fulgte pressemødet i Stockholm på SAS’ hjemmeside og tv-stationer sendte det live med efterfølgende analyse.

I de efterfølgende timer førte nyheden blandt andet spørgsmål med sig i forskellige fora på sociale medier, hvor kunder hos flyselskabet ville vide, om de kan være sikre på, at deres Eurobonus-point fortsat vil være gyldige, og hvad konsekvenserne af SAS’ skifte væk fra Star Alliance vil blive.

Det tyder på, at SAS havde forudset at meldingen fra pressemødet kunne bidrage til at så tvivl blandt de rejsende, og derfor gik der heller ikke mange timer før, at der tikkede en e-mail underskrevet af koncernchef Anko van der Werff ind hos mange SAS-kunder.

Ikke lige foreløbigt
I beskeden slår koncernchefen fast, at trods de bebudede forandringer, er der intet, der står til at ændre sig nu og her. SAS venter forsat på officiel godkendelse af handlen fra de relevante myndigheder, ligesom skiftet til SkyTeam-luftfartsalliancen fortsat ligger et stykke ude i fremtiden.

”Selvom vi er stolte af at have været et stiftende medlem af Star Alliance, er vi ganske sikre på, at det vil styrke vores tilbud til kunderne, når vi bliver en del af SkyTeam,” skriver Anko van der Werff om luftfartsalliancen, hvor blandt andet også den nye medejer Air France-KLM er medlem.

For at berolige kunderne yderligere lyder det også fra koncernchefen, at indtil skiftet mellem de to alliancer er gennemført, vil Eurobonus-medlemmer have adgang til de samme ydelser, som de er vant til, ligesom de også vil kunne optjene og benytte point på flyvninger med Star Alliance-flyselskaber og andre partnere.

Vil ikke få indflydelse på status eller fordele
Van der Werff slår desuden også fast, at selvom der er blevet iværksat større forandringer i ejerstrukturen hos SAS, vil det ikke få konsekvenser for selskabets flyvninger, da disse fortsat afvikles i henhold til det aktuelle trafikprogram.

Med fede typer bliver det i meddelelsen også understreget, at de nye ejeres indtræden ikke vil få indflydelse på den status eller fordele, som de enkelte Eurobonus-medlemmer har optjent i den tid, hvor de har været en del af fordelsprogrammet.

”Vi vil sørge for at holde jer ajour med, hvad I kan forvente i fremtiden i løbet af de kommende måneder, og vi vil løbende opdatere Eurobonus-hjemmesiden. Vi er stolte af at have været Skandinaviens førende flyselskab siden 1946, og vi ser frem til fortsat at betjene jer i de kommende år. Tak, fordi I fortsat er loyale,” afslutter SAS’ koncernchef Anko van der Werff meddelelsen til kunderne.


Relaterede artikler:

Flere reagerer på nyheden om nye SAS-ejere

Analytiker: “SAS har skudt betydeligt under målet”

Air France-KLM bliver ny medejer af SAS