Skandinaviske selskaber topper i punktlighed

Den seneste statistik fra FlightStats viser fire skandinaviske luftfartselskaber på den europæiske punktligheds TOP10-liste. SAS er foran Norwegian og Cimber Sterling, mens et fjerde skandinavisk selskab ligger i toppen.

Hver måned publicerer FlightStats en liste over europæiske luftfartselskabers punktlighed. På den seneste liste for juni måned er i alt fire skandinaviske luftfartsselskaber at finde i toppen af listen.

Bedste placering har – endnu engang – det norske SAS-ejede Widerøe, der ligger nr. 2 blandt de 45 luftfartsselskaber, der er at finde på listen. Det norske selskab kan præstere en punktlighed på 94,14 %, hvilket er ganske enestående. Målingen er foretaget på i alt 8.215 flyvninger.

Så godt går det ikke hos moderselskabet SAS. Her må man nøjes med en punktlighed på 90,62 % målt på 21.736 flyvninger. Men det rækker trods alt til en flot 5. plads på listen.

Lavprisflyselskabet Norweigan var i 2009 placeret langt nede på listen, men har med en punktlighed på 88,03 % målt på 8.708 flyvninger rykket op blandt de 10 mest præcise selskaber i Europa.For året 2009 kunne Norwegian kun præstere en præcison på 80,14 %, så der er en betragteligt fremgang.

Norwegian er tæt forfulgt af Cimber Sterling, der ligger side om side med tyske Germanwings med 86,91 % målt på 4.095 flyvninger.

En rettidig ankomst defineres hos FlightStats som ankomst ved gaten indenfor et tidsinterval på 15 minutter fra det schedulerede tidspunkt.

SAS blev i øvrigt i 2009 nomineret til den årlige On-time Performance Award hos FlightStats – såvel indenfor Europa som globalt. Men selskabet blev i sidste øjeblik overhalet indenom af detøkonomisk plagede Japan Airlines (JAL), der blev verdens mest præcise flyselskab, mens KLM Cityhopper blev kåret som det mest præcise flyselskab i Europa.

Læs også:

SAS – vandt på miljø, men tabte i præcision

SAS er nomineret som verdens mest præcise flyselskab