Et af Nextjets SAAB 340-fly.

Svenske NextJet åbner to nye ruter til København

Nu lukkes de sidste huller efter Cimber Sterling og Skyways, når NextJet i løbet af september måned vil flyve fra Karlstad og Norrköping til København. Dermed kommer det svenske selskab op på fire ruter til Københavns Lufthavn.

Da Cimber Sterling gik konkurs den 3. maj overtog det daværende søsterselskab Skyways ruten mellem Norrköping og København. Det varede dog kun ganske kort tid, da Skyways selv endte i en konkurs blot 20 dage senere.

Dermed blev Norrköping-København ruten atter ledig, ligesom Skyways-ruten mellem Karlstad og København ogsåpludselig blev uden operatør.

Nu samler det svenske regionale flyselskab NextJet handsken op og etablerer sig på de nævnte ruter.

Det sker fra den 10. september, hvor ruten i første omgang tilrettelægges til at gå fra Karlstad via Norrköping, men fra den 24. september og fremad vil de to ruter blive opereret separat.

“Vi ser nu frem til at tilbyde et København-produkt med code-share fra både Norrköping og Karlstad. Takket være vort code-share samarbejde med SAS har vi allerede haft fremgang på de eksisterende ruter til København,“ siger Magnus Ivarsson, der er administrerende direktør for NextJet.

To lufthavne til én region
NextJet opgraderededen 21. majtil 16 ugentlige afgange mellem Linköping og København, hvilket vil betyde tre hverdagsafgange samt en enkelt afgang på søndage. Samtidig forlængedes ruten til Örebro, der såledesfik flyforbindelse til København.

Afstanden mellem Linköping og Norrköping er med NextJets egne ord ikke længere end mellem Stockholm city og Arlanda-lufthavnen, men det afholder ikke NextJet på at satse på trafik fra begge lufthavne til København.

“Udfra et markedsperspektiv ser vi Norrköping og Linköping som to lufthavne, der betjener samme region. Det er derfor en styrke for NextJet at være operatør på begge lufthavne. Dermed kan vi optimere tidtabellen, så der bliver i alt seks daglige afgange fra regionen og til København,“ forklarer Sören Roos, der er ansvarlig for Revenue og distribution hos NextJet.

Begejstring i Københavns Lufthavn
Med forventet 80.000 årligt udbudte flysæder til København vil der være mange svenskere, der slipper for at flyve en omvej via Stockholm, når de skal ud i verden.

“Det er på alle måder en god nyhed for Københavns Lufthavn og en klar styrkelse af vores position som Nordens vigtigste trafikknudepunkt,“ siger salgs og markedsdirektør Carsten Nørland fra Københavns Lufthavn.

De nye NextJet ruter vil være endnu et eksempel på det brede og omfattende feed, som Københavns Lufthavn er undervejs med at ombygge som et led i World Class Hub-strategien.

”De snart fire NextJet ruter til København flugter utrolig flot med vores nye strategi, hvor vi fokuserer skarpt på at få en masse mindre ruter fra mindre nordiske, polske og baltiske lufthavne til at flyve deres passagerer til København, hvorfra de kan rejse videre ud i verden,” siger Carsten Nørland.

NextJet er et svensk flyselskab med fokus på svenske indenrigsruter og regionale ruter. Selskabet omsatte i 2010 for 400 mio. svenske kroner og beskæftiger 250 medarbejdere. Der flyves med 19 fly til i alt 24 destinationer fra København i syd til Östersund og Hemavan i det nordlige Sverige. Herudover er NextJet kapacitetsudbyder for flyselskaberne Sverigefly og Air Åland.