Swissport-ansat i arbejde i EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg (Foto: Swissport | PR)

Swissport vil styrke fokus på Danmark

Swissport har samlet aktiviteterne i Belgien, Holland og Danmark i ny enhed, der skal styrke indsatsen på disse markeder. Swissport har tidligere vist interesse for handlingmarkedet i CPH.

Handlingselskabet Swissport International har gennemført en omfattende finansiel omstrukturering, hvor ejerskabet af virksomheden er blevet overdraget fra kinesiske HNA Group til en række globale investeringsfonde.

I forbindelse med det nye ejerskab er der også sket en række organisatoriske ændringer af virksomheden, som blandt andet betyder, at Swissports’ aktiviteter i Belgien, Holland og Danmark fra 5. januar er blevet samlet under en ny direktør, Thierry Miremont.

Organisationsændringen sker ifølge Aviation.be, for at Swissport kan ”styrke sin indsats for at udvikle disse nøglemarkeder”.

Det rejser spørgsmålet, om Swissport kan være på vej til at etablere sig som et egentligt handlingselskab i Danmark. Swissports eneste aktivitet i Danmark i dag er driften af Aspire Loungen i Københavns Lufthavn.

I forhandlinger om at overtage SGH
Swissport har tidligere vist stor interesse for det skandinaviske marked. For fem år siden var selskabet i fremskredne forhandlinger med SAS om at overtage aktiemajoriteten og ansvaret for ledelsen af handlingselskabet SAS Ground Handling (SGH). Forhandlingerne blev dog efter to år afbrudt, da SAS ikke fandt, at den endelige budpris fra Swissport var god nok.

Hvis Swissport overvejer at gå ind på handlingmarkedet i Danmark igen, kan timingen vise sig at være god i lyset af, at handlingselskabet Aviator i Københavns Lufthavn gik konkurs lige før jul.

Aviators aktiviteter i CPH bliver ganske vist videreført i et nyt selskab med færre medarbejdere, men flere af de tidligere kunder har allerede valgt andre samarbejdspartnere – heriblandt Emirates og Royal Jordanian, som er overgået til handlingselskabet Menzies i CPH.

Swissport i aftale med Lufthansa-gruppen
Blandt Aviators hidtidige kunder i CPH er tre selskaber i Lufthansa-gruppen – Lufthansa, Austrian Airlines og SWISS. Om disse selskaber holder fast i det nye Aviator-selskab eller overvejer en ny samarbejdspartner i CPH er uvist. I Schweiz har Swissport imidlertid netop indgået en syvårig kontrakt med Lufthansa-gruppen om at handling af en række Lufthansa-selskaber.

Kontrakten i Schweiz omfatter komplet hubhåndtering af SWISS i Zürich Lufthavn og derudover handlingservice til Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines og Edelweiss Air i lufthavnene i Zürich, Genève og Basel.

 

Relaterede artikler:

Handlingselskab er begæret konkurs

Kinesere vil overtage Swissport

Swissport-bud var for lavt for SAS