BRA vil anskaffe fem Airbus A319. (Foto: BRA | PR)

Syv nye fly på vej til BRA

Det svenske regionale flyselskab BRA kommer i nær fremtid til at øge flåden med syv enheder bestående af både ATR 72 og Airbus A319. Dermed kommer selskabet til at beskæftige 19 fly.

Braathens Regional Airlines, der i Sverige opererer under navnet BRA, har store planer for fremtiden. Det svenske flyselskab, der blev rekonstrueret under coronapandemien, er for alvor på vej fremad, og i løbet af det kommende år forventer selskabet at få ikke færre end syv nye fly i flåden.

Det er først og fremmest fem Airbus A319, der primært skal opereres som charterfly for Nordic Leisure Travel Group, der blandt andet omfatter rejsearrangørerne Ving og Spies. Her skal de nye jetfly supplere de flyvninger, som Sunclass Airlines normalt leverer til rejsekoncernens selskaber.

A319-flyene er på grund af størrelsen velegnede til brug fra de regionale lufthavne i Sverige, Norge og Danmark, hvor A321’erne fra Sunclass med 212 sæder er for store. Der er tale om 30 skandinaviske lufthavne, hvorfra BRA under navnet Braathens (BRA-navnet egner sig ikke til internationale marked, red.) skal flyve til 10 destinationer i Grækenland, Spanien, Tyrkiet, Kroatien og Cypern.

BRA har i begyndelsen af juli igangsat en budproces, der ifølge selskabet er blevet mødt med betydelig interesse fra flyleasingselskaberne. Det er forventningen af aftaler på samtlige fem fly vil være klar i begyndelsen af oktober, mens levering vil finde sted i løbet af første halvår af 2023.

To ATR 72-600 fra NAC
Men det er ikke blot jetfly, der skal ind i flåden. BRA vil således supplere de 12 nuværende ATR 72-600 med yderligere to fly af samme type, der vil blive leaset på en længerevarende kontrakt med Nordic Aviation Capital (NAC).

Én ATR 72-600 blev leveret direkte fra ATR Aircraft i Toulouse i denne uge, og det andet fly, der er produceret i 2019, vil blive leveret i oktober år. Dermed kommer BRA op på 14 fly til brug på de svenske indenrigsruter samt på ruten fra Stockholm via Gøteborg til Aarhus.

“Med en forretningsmodel, der fokuserer på vækst, er vi i stand til fuldt ud at kapitalisere på synergier,” siger Frederik Matseng, driftsdirektør i Braathens Regional Airlines i en kommentar til den kommende flådefornyelse..

 

Relaterede artikler:

Braathens-brandet vender tilbage på nye A319’ere

BRA i milliardaftale om charterflyvninger

Svensk flyselskab har sat samtlige jetfly til salg