Airbus A319-100 fra Germania (Foto: Pedro Aragão | Creative Commons 3.0)

Tysk lavpris- og charterselskab i akutte problemer

Flyselskabet Germania er i alvorlige økonomiske vanskeligheder og søger finansieringsmuligheder for at sikre likviditet på kort sigt.

Det tyske lavpris- og charterselskab Germania er i alvorlige og akutte økonomiske vanskeligheder og overvejer i øjeblikket forskellige finansieringsmuligheder for at ”sikre sine kortfristede likviditetsbehov”. Det skriver selskabet i en meddelelse på sin hjemmeside, og ifølge det tyske luftfartsmedie Aerotelegraph overvejer selskabet også et salg.

Store udfordringer i 2018

Germania presses som mange andre flyselskaber af stigende brændstofpriser og stigende konkurrencepres, og derudover har selskabet haft særlige udfordringer i løbet af 2018 med forsinkede leverancer af nye fly og et stort behov for ikke planlagt vedligeholdelse af den eksisterende flåde.

”Uforudsete hændelser som de massive stigninger i brændstofpriserne sidste sommer og den samtidige svækkelse af euroen over for amerikanske dollar medførte store byrder for vores virksomhed, ligesom der var betydelige forsinkelser med at indfase fly i vores flåde og et usædvanligt stort antal vedligeholdelseshændelser på vores fly,” skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Ifølge Aerotelegraphs anonyme men ”velinformerede kilder” er et helt eller delvist salg af Germania-gruppen et varmt emne i selskabet, men hidtil har søgningen efter nye aktionærer ikke givet resultater. Selskabets administrerende direktør Karsten Balke er i øjeblikket eneejer af Germania-gruppen.

Flyvninger fortsætter som planlagt

Indtil videre fortsætter Germania sine flyvninger som planlagt, skriver selskabet i pressemeddelelsen. Germania flyver til over 60 destinationer i Europa, Nordafrika og Mellemøsten og har over fire millioner passagerer om året.

Germania blev etableret tilbage i 1978 i Köln under navnet Special Air Transport. Senere ændrede selskabet navn, og det er i dag hjemhørende i Berlin. Germanias flåde består af 37 fly fordelt på Airbus A319, Airbus A321 og Boeing 737. Flyene har en gennemsnitsalder på omkring 12 år.

Germania Group omfatter foruden hovedselskabet også det bulgarske datterselskab Bulgarian Eagle og og det schweiziske Germania Flug AG.

Relaterede artikler:

Sæson for luftfartskonkurser

Airberlin-kreditorer vil holde Etihad ansvarlig

Officielt: Primera Air er konkurs