Norwegians Boeing 787-8 Dreamliner i Købehavns Lufthavn.

USA-ruter fra CPH i fare for at lukke

Norwegian er endnu ikke færdig med vintertrafikprogrammet 2019/20, men ruterne fra København til Fort Lauderdale, Los Angeles og New York er væk.

Når Norwegian i begyndelsen af juni lancerer vintertrafikprogrammet 2019/20, vil der være særligt fokus på de skandinaviske langdistanceruter til USA.

Lige nu ser det nemlig ud til, at der bliver omfattende reduktioner, hvilket kan gå ud over Norwegians tre tilbageværende USA-ruter fra CPH i vintersæsonen. Det viser en gennemgang, som det norske medie E24 har foretaget.

I forhold til vintertrafikprogrammet 2018/19, er der indtil videre en del ændringer, hvis man ser på de ruter og frekvenser, som Norweigan i øjeblikket udbyder.

Ingen USA-ruter fra København
Ruterne fra Københavns Lufthavn til USA skæres væk. I sidste sæson tilbød Norwegian fire ugentlige afgange til New York, to om ugen til Fort Lauderdale og to til Los Angeles. Disse otte afgange er ikke p.t. tilgængelige i bookingsystemerne, mens der stadig er to ugentlige afgange til henholdsvis Bangkok og Krabi.

I vinteren 2018/19 betjente Norwegian fire USA-ruter fra Oslo Lufthavn, henholdsvis New York (4), Fort Lauderdale (2), Orlando (2) samt Los Angeles (2). I det kommende vintertrafikprogram er kun New York og Fort Lauderdale tilbage med henholdsvis fire og to ugentlige afgange. Herudover vil der stadig være tre afgange om ugen til Bangkok og to til Krabi.

Arlanda-lufthavnen ved Stockholm har også udsigt til at blive kraftigt beskåret. I vinteren 2018/19 var der tre USA-ruter fra den svenske hovedstadslufthavn med tre afgange til New York, to til Fort Lauderdale og to til Orlando. Kun ruten til Fort Lauderdale er lagt op i det kommende vintertrafikprogram. Til gengæld vil der ligesom sidste vintersæson være fire ugentlige afgange til Bangkok og to til Krabi.

Ændringer kan forekomme
Med fire ugentlige afgange fra Oslo til New York og to afgange om ugen fra henholdsvis Oslo og Stockholm, står det klart, at Norwegians langdistancesatsning i Skandinavien har lidt et knæk, hvis disse rutedispositioner også bliver en del af det endelige trafikprogram, når det lanceres om tre uger.

“Vintertrafikprogrammet 2019/20 er ikke færdigt endnu, og vi må komme tilbage med detaljerne for, hvordan det endelige program vil se ud,” siger informationsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen fra Norwegian til E24.

Informationsdirektøren understreger samtidig, at rutetilbuddet dermed kan blive ændret.

Syv USA-ruter fra London
Med udsigt til en mulig nedlukning af hovedparten af de skandinaviske USA-ruter, vil skandinaviske rejsende fremover være henvist til primært at transitere i London Gatwick Airport, hvis man vil benytte sig af det norske lavprisflyselskabs ruter til USA.

Således tilbyder Norwegian i det kommende vintertrafikprogram syv USA-destinationer fra den britiske storlufthavn. Der er tre færre end i den seneste sæson, hvor Austian, Chicago og Denver også var en del af rutenettet fra Gatwick Airport. Tilbage er derfor Boston, New York, Los Angeles, San Francisco, Miami, Tampa og Orlando.

Norwegian flyver til Gatwick Airport fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Stockholm, Gøteborg og København, hvorfor der er mange muligheder for at skabe attraktive transferforbindelser via Gatwick.

 

Relaterede artikler

Norwegian åbner ny langrutebase i København

Norwegian lukker USA-ruter fra Skandinavien

CPH har færrest Norwegian-langdistanceafgange