Boeing 787-8 Dreamliner fra Air India.

Usikkerhed om Air India-rute til København

Air India annoncerede i sidste uge på Twitter, at flyselskabet åbner en rute fra Delhi til København. Nu kunne noget tyde på, at ruten kommer til Stockholm.

I vores del af verden kan man som udgangpunkt være sikker på, at meddelelser givet på virksomheders sociale medier som Twitter og Facebook er ligeså troværdige som en pressemeddelelse fra selskabet. Sådan er det tilsyneladende ikke i Indien – eller i hvert fald ikke hos Air India.

Det indiske Star Alliance-flyselskab meddelte i sidste uge via Twitter, at man starter nye ruter op til København og Washington i henholdsvis maj og juli i år. Nyheden blev opfanget af amerikanske og skandinaviske medier, herunder også CHECK-IN.dk, der omtalte den nye rute i en artikel i sidste uge.

I mellemtiden har Københavns Lufthavn meddelt, at man ikke kan bekræfte, at Air India har en aftale om at starte en ny rute til CPH.

”Vi har ingen kommentarer. Det er flyselskaber, der annoncerer, deres nye ruter,” siger pressechef Kasper Hyllested fra Københavns Lufthavn.

Samtidig lyder det fra Arlanda Lufthavn i Stockholm, at man heller ikke har opgivet at få ruten til den svenske hovedstad. Ifølge flere luftfartsmedier er der i denne uge et møde i Delhi mellem ruteudviklere fra Swedavia og Air India.

Netop Arlanda Lufthavn og Københavns Lufthavn har igennem flere år været i tæt konkurrence om at vinde ruten til netop deres lufthavn. I første omgang tydede det på, at CPH havde trukket det længste strå, men nu peger pilen i stedet mod Stockholm.

Trekantsrute kan være en løsning
Årsagen til, at Stockholm stadig nævnes som en mulighed ligger i det faktum, at Air India på selskabets hjemmeside for nylig har tilføjet Washington og Stockholm som mulige destinationer i søgefeltet. Derimod er København ikke at finde som ny destination.

Air India vil med en rute til København eller Stockholm være afhængig af et tæt samarbejde med SAS. Det kunne også være en af årsagerne til, at etableringen af ruten til Skandinavien er trukket i langdrag og at København ikke står så stærkt. Passagergrundlaget for lokal trafik vurderes at være større fra Stockholm, hvor der er mange store svenske virksomheder, der har et betydelig potentiale, mens en rute til København vil være mere afhængig af fødetrafik fra SAS. Men tilsyneladende kan en trekantsrute også være i spil.

“Vi har en dialog med Air India, som vi kommer til at fortsætte. Vi mener naturligvis, at ruten skal gå til Stockholm, men jeg kan også se, at en kombination mellem København og Stockholm  kan være et alternativ. For det skandinaviske marked er det vigtigt med god tilgængelighed både til Øresundsregionen og Stockholm. Det gavner både Sverige og Danmark,” siger Elizabeth Axtelius, chef for Aviation Business hos Swedavia til CHECK-IN.dk.

 

Relaterede artikler:

Ny langdistancerute fra København til Delhi

Air India vil åbne Skandinavien-rute i 2017

CPH atter valgt fra af Air India

Air India kan være på vej til CPH

Air India har kig på København