Airberlin check-in automat (Foto: Airberlin)

Værdiløse airberlin-billetter

Har man bestilt en flybillet med airberlin før den 15. august til en senere afrejsedato, er det ikke muligt at få pengene tilbage. Billetten har kun transportmæssig værdi.

Da airberlin den 15. august anmeldte sin betalingsstandsning, tonede selskabets koncernchef Thomas Winkelmann samme dag frem i et videoklip på de sociale medier, hvor der blev forsikret, at man trygt kunne bestille nye billetter hos selskabet, da den tyske regering havde sikret en mellemfinansiering på 1,1 mia. kroner, indtil en rekonstruktion var på plads.

Hvad den tyske koncernchef ikke fortalte var, at samtlige billetter, der er købt og betalt før den 15. august er værdiløse, hvis man ønsker at benytte sig af muligheden for at få refunderet billetten. Det samme er tilfældet med skatter og afgifter på billetter, der er udstedt før den 15. august. Her vil den eneste mulighed være at anmelde sit krav til boet, og med en milliardgæld og en negativ egenkapital, skal man ikke gøre sig forhåbninger om at hente så meget som en krone i boet.

Mange flypassagerer kan også være kommet i klemme, hvis de har været udsat for forsinkelser eller aflysninger på flyvninger foretaget før den 15. august. I henhold til EU261-forordningen vil det normalt være muligt at få udbetalt kompensation, men her er det atter boet, som man skal henvende sig til, hvis man vil rejse et krav.

Airberlin har også tidligere haft en praksis, hvor de tilbød gavekort til rejsende, der havde haft krav på kompensation efter EU-forordningen. Er man i besiddelse af gavekort eller værdikuponer fra det tyske flyselskab, så er den rette plads i skraldespanden, da de er ubrugelige og værdiløse.

Ingen aftale med bonusprogram
Er man allerede i besiddelse af billetter til flyvninger med airberlin, vil det bedste løsning være at beholde billetterne, da de stadig har en transportmæssig værdi, da boet garanterer for transport på alle udstedte billetter før den 15. august.

Forsøger man i stedet at ombooke sin billet, så skal det være en billettype, der i sit regelsæt giver mulighed for ændringer mod betaling eller uden beregning. Nogle restriktive billettyper kan ikke ændres, og i disse situationer vil pengene være tabt,  hvis man ikke er i stand til at rejse på de de flyvninger, der allerede er booket.

Endelig skal man være opmærksom på, at bonus- og loyalitetsprogrammet topbonus, som Etihad Airways for nogle år siden købte majoriteten i, ikke er omfattet af betalingsstandsningen, og da der tilsyneladende ikke er indgået en aftale mellem topbonus og boet, der har stillet garanti for flyvningerne, så har det siden den 19. august ikke været muligt at optjene point i programmet eller udnytte tidligere optjene point til at betale billetter hos airberlin.

 

Relaterede artikler:

Ny Berlin-lufthavn truet af airberlin-salg

Airberlin-piloter skal betale kontant i lufthavn

Salg af slots skal betale airberlins statslån

Airberlin går i betalingsstandsning