En Dash-8 fra det norske regionale flyselskab Widerøe. (Foto: ZorroIII)

Widerøe lukker endnu en rute

Det norske flyselskab Widerøe fortsætter med rutelukninger, når det pr. 1. oktober er slut med forbindelsen mellem Mosjøen og Oslo Gardermoen.

Endnu en permanent direkte norsk indenrigsrute er snart en saga blot.

Om godt tre måneder – den 1. oktober – lukker Widerøe ruten fra hovedstadslufthavnen i Oslo til Mosjøen, der ligger mellem byerne Trondheim og Bodø midt i Norge.

Rutelukningen skyldes for få passagerer om vintrene. Det regionale flyselskab fortsætter dog med at operere på ruten i forbindelse med ferier og helligdage. Det oplyser informationskonsulent Lina Lindegaard fra Widerøe over for det norske medie Helgelendingen.

Det er særligt kunder fra områderne Vefsn, Grane og Hattfjelldal, der bliver ramt på Widerøes lukning. Helgelendingen har forhørt sig, om der også vil blive lukninger af ruterne til Sandnessjøen og Brønnøysund, men det det kan informationskonsulenten ikke kommentere på.

Widerøe vil over for Helgelendingen heller ikke udtale sig om konkrete tal for det skuffende antal passagerer om vinteren. Ligesom man heller ikke vil udtale sig om, hvor meget tallet lå under det ønskede.

Ærgrerlig borgmester
Nyheden om rutelukningen kommer som en overraskelse for Mosjøens borgmester, Jann-Arne Løvdal. Han er trist over, at byen må undvære den faste rute.

”Jeg fik det første at vide tre minutter, før du ringede. Jeg har hørt rygter, men blev alligevel overrasket over beslutningen. Denne rute er vigtig for regionen, både for os i Vefsn, Grane og Hattfjelldal. Vi har mange store projekter i gang i regionen, herunder store vejprojekter, hvor vi har brug for fleksible flyløsninger til personale,” siger han til Helgelendingen.

”Derudover har vi en meget aktiv erhvervssektor, der er afhængig af direkte ruter.”

Borgmesteren håber, at han kan lægge pres på Widerøe for at få ruten tilbage på et tidspunkt.

“Jeg vil tage kontakt til Widerøe. Men det er jo et kommercielt flyselskab, der kan gøre, hvad de vil. Jeg kan i det mindste lægge et mundtligt pres på dem,” siger Jann-Arne Løvdal.

Flere nedlukkede ruter
Tidligere har Widerøe lukket ruter på destinationerne Lofoten og Vesterålen, ligesom der er også er blevet skåret kraftigt ned på afgange til og fra Bodø og Helgeland. Widerøe har også tidligere opereret mellem Molde og København, men ruten blev nedlagt for nogle år siden.

Widerøes seneste rute til Danmark blev åbnet i mandags, da første fly lettede fra Bergen med destination i Billund Lufthavn. Denne helårsrute vil have tre ugentlige rotationer og er den eneste Widerøe-rute til Billund Lufthavn. Fra Københavns Lufthavn har Widerøe direkte ruter til Kristiansand, Sandefjord og Haugesund.

 

Relaterede artikler:

Widerøe-entré kan føre flere Norges-ruter med sig

Fuldt hus på første Widerøe-flyvning til Billund

Stort fald i indtjeningen hos Widerøe

Kritik af sædeafstand i nyt Widerøe-fly

Flere nedskæringer i Stavanger