Airbus A320neo fra Wizz Air. (Foto: Wizz Air | PR)

Wizz Air annoncerer endnu en base i Norge

Wizz Air vil udvide sin norske satsning ved at stationere to fly i Trondheim. Selskabet vil fra midten af december beflyve 10 norske indenrigsruter i konkurrence med SAS og Norwegian.

Mens den norske fagbevægelse agiterer for en boykot af Wizz Air, der 5. november åbner base i Oslo Lufthavn, har det ungarske lavprisflyselskab sat endnu et frontalangreb ind mod SAS og Norwegian, før man overhoved er startet på indenrigsflyvninger i Norge.

Wizz Air kunne torsdag annoncere åbningen af en base i Trondheim Lufthavn, hvor der i første omgang vil blive stationeret to fly med opstart den 17. december. Herfra er det hensigten at flyve på indenrigsruter til Bodø, Stavanger og Tromsø.

Med to fly på basen i Oslo Lufthavn og to fly i Værnes-lufthavnen i Trondheim giver det også muligheder for at åbne flere ruter.

Wizz Airs rutekort på det norske indenrigsmarked fra den 17. december 2020. (Grafik: CHECK-IN.DK via gcmap.com)

Således vil der også blive fløjet mellem Tromsø og Bodø, mellem Tromsø og Stavanger samt fra Oslo til henholdsvis Bodø og Ålesund. Dermed kommer Wizz Air op på 10 indenrigsruter i Norge inklusive de tre ruter til Bergen, Trondheim og Tromsø, der oprindeligt blev annonceret fra Oslo Lufthavn.

På seks af de syv nye ruter vil Wizz Air skulle flyve i direkte konkurrence med SAS, mens selskabet vil møde Norwegian på tre af ruterne. Wizz Air bliver dog alene på ruterne fra Trondheim til Tromsø og fra Tromsø til Stavanger.

Ægteskab uden kærlighed
Wizz Air har ikke fået en særlig venlig modtagelse hos den norske fagbevægelse som følge af de mange kontroversielle udtalelser om fagforeninger og organisering af arbejdskraft.

Til gengæld hævder Wizz Airs koncernchef József Váradi, at markedet derimod har taget godt imod selskabet.

“Vi fordobler indsatsen. Vi er meget glade for responsen fra markedet og forbrugerne,” lød det på det virtuelle pressemøde, der blev afholdt torsdag eftermiddag.

Den kontroversielle topchef har dog også noteret sig den stærke modstand, som selskabet har mærket i dele af det norske samfund. På pressemødet blev József Váradi af det norske medie NRK spurgt, om han følte, at selskabet var blevet taget godt imod i Norge.

“Jeg ville ikke kalde det en ægteskabsinvitation. Når du bliver inviteret til ægteskab, så føler du kærlighed, og det føler jeg ikke i øjeblikket,” lyder kommentaren.

 

Relaterede artikler:

Norsk boykot af Wizz Air breder sig

SAS-selskab skal hjælpe Wizz Air i Norge

Wizz Air i lynoffensiv mod Norwegian og SAS