Airbus A320-200 fra Wizz Air (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund - Danish Aviation Photo)

Wizz Air i lynoffensiv mod Norwegian og SAS

Fra den 5. november vil Wizz Air etablere base i Oslo og flyve på tre store indenrigsruter. Dermed får Norwegian og SAS en direkte konkurrent på de to selskabers hjemmemarked.

Der er udsigt til øget konkurrence om de norske flypassagerer, når det ungarske lavprisflyselskab i begyndelsen af november åbner en base i Oslo Lufthavn med to Airbus A320-fly.

Den nyhed er netop blevet præsenteret på et virtuelt pressemøde, hvor Wizz Airs koncernchef Jozsef Varadi afslørede, at selskabet fra den 5. november vil flyve fra Oslo til Bergen fire gange dagligt, fra Oslo til Trondheim fire gange dagligt samt fra Oslo til Tromsø to gange dagligt.

Dermed er der skabt konkurrence i det norske indenrigsmarked, således at SAS og Norwegian ikke længere er alene på de største og mest lukrative indenrigsruter.

“Vi håber, at de norske forbrugere vil tage godt imod os,” sagde koncernchef Jozsef Varadi på den virtuelle pressekonference.

Wizz Air vil starte op med priser fra 199 norske kroner for en enkeltbillet, 

Nuværende markedsandel på seks procent
Wizz Air har været i det norske marked siden 2006 og opererer i dag 48 ruter til 21 lande fra de norske lufthavne. Samlet har selskabet siden 2006 fløjet 12 millioner passagerer frem og tilbage til Norge, og alene sidste år var der flere end 12 millioner rejsende. Første rute fra Oslo Lufthavn blev åbnet i april 2019 med Gdansk som destination.

De 48 nuværende ruter udgår fra lufthavnene i Bergen, Bodø, Haugesund, Kristiansand, Molde, Oslo, Sandfjord-Torp, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Ålesund.

Wizz Air har i dag en markedsandel på seks procent i Norge, og i Oslo og Sandfjord-Torp er den nuværende markedsandel sammenlagt på syv procent.

Offensivt flyselskab
Wizz Air er et af de selskaber, der er kommet stærkest ud efter COVID-19-nedlukningen. Selskabet har indtil videre annonceret 12 nye baser i år inklusiv den nye Oslo-base, og samtidig er der 259 Airbus-fly i ordre.

“Vi er det mest likvide flyselskab i Europa,” understreger Jozsef Varadi.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air klar med stor satsning i Norge

Wizz Air annoncerer rute nummer 100 i Norden

Wizz Air klar med første rute til Oslo Lufthavn