BEUMER Group skal levere nyt bagagehåndteringssystem til Oslo Gardermoen. Foto: BEUMER Group

Aarhus-virksomhed får milliardordre fra Oslo-lufthavn

BEUMER Group med base i Skejby ved Aarhus har fået milliardordre fra Avinor om at levere en ny bagageløsning til Oslo Gardermoen-lufthavnen.

Der bliver rigeligt at se til for BEUMER Group i de kommende år.

Den danske virksomhed har nemlig vundet et milliardudbud om at modernisere bagagehåndteringen i Oslo Gardermoen.

Ordren er blevet annonceret af den norske lufthavnsoperatør, Avinor, der står for driften af blandt andet Oslo-lufthavnen. BEUMER Group hører hjemme i Skejby ved Aarhus med næsten 800 medarbejdere.

Avinor investerer en god milliard kroner i levering og drift af det nye bagagehåndteringssystem, der har navnet CrisBag. Systemet skal håndtere bagage til både afgange, ankomster og transfer i den norske hovedstadslufthavn.

”Vi er utrolig stolte over at have vundet ordren, som giver masser af arbejde for vores medarbejdere i Danmark i de kommende år. Nu skal vi i gang med at forberede løsningen, der skal gå i drift i Oslo i sommeren 2024 – men faktisk er det en del af kontrakten, at vi skal drive og vedligeholde bagagesystemet i op til 25 år frem. Så vi får brug for endnu flere stærke kompetencer både til softwareudvikling, data science og andet ingeniørarbejde,” siger Klaus Spens, administrerende direktør i BEUMER Group A/S.

Østjysk kompetence efterspørges i hele verden
BEUMER Group er yderst erfarne med at levere bagagesystemer til lufthavne. Den danske virksomheds kundeliste tæller lufthavne i store dele af verden – herunder London Heathrow, München, San Francisco, Toronto, Singapore Changi og Johannesburg. Oslo Gardermoen havde derfor ikke svært ved at vælge Aarhus-virksomheden.

”Vi har valgt BEUMER Group ud fra deres knowhow og mangeårige erfaring med bagagehåndtering, og fordi de kan dokumentere fra andre lufthavne, at løsningen sparer omkostninger i den daglige drift,” siger Stine Ramstad Westby, administrerende direktør i Oslo Lufthavn.

Kerneforretningen i BEUMER Group består af design, produktion, installation, drift, service og vedligehold af sorteringsudstyr til materiale- og bagagehåndtering. Pakkedistributionscentre, kurervirksomheder og lufthavne er blandt kunderne.

”Jeg synes, det er supersejt at vide, at der står ”Made in Denmark” på bagagesystemerne i flere af verdens allerstørste lufthavne. Vi har formået at opbygge en helt særlig teknologisk kompetence her i det østjyske, som kan noget unikt, der efterspørges i hele verden. Det synes jeg godt, vi kan ranke ryggen over,” fortæller Klaus Spens.

Anvender kunstig intelligens
CrisBag-systemet har 100 procent sporing på alle enheder, der kommer gennem systemet. Gennem en årrække har BEUMER Group udviklet en avanceret softwarestyring, hvor alle dele af bagagetransporten bliver kontrolleret via kunstig intelligens.

Samtlige kufferter og andet bagage bliver placeret i en separat balje, og så vil et track-and-trace-system følge dem hele vejen fra check-in til flyets bagagelastrum. Det moderne bagagesystem skal gerne reducere ekspeditionstiden for kufferterne, ligesom der heller ikke bør forsvinde bagage under håndteringen.

BEUMER Group var den første i sin industri, der indsatte energirigtige motorer i pakke- og bagagesystemer og dermed samtidig hjælper sine kunder til at nedbringe CO2-udslippet.

Den danske virksomhed blev grundlagt i 1951 under navnet Crisplant. I 2009 blev den købt af den tyske, familieejede koncern BEUMER Group, der investerede kraftigt i den danske afdeling. Crisplant skiftede navn til BEUMER Group i 2016.

 

Relaterede artikler:

Dansk virksomhed hjælper Garmin med produkt til ATR-fly

Dansk virksomhed skal opføre terminal og flyveledertårn

Horsens-virksomhed skal udvikle polsk lufttrafiktjeneste