Kabinen i en Airbus A319 fra Air Canada Jetz. (Foto: Air Canada)

Air Canada indsætter luksusfly under coronakrisen

Tre luksuriøse Airbus A319-fly med kun 58 sæder fra Air Canadas charterafdeling skal denne sommer flyve nogle af selskabets almindelige ruter i Canada.

Air Canada har den seneste tid aflyst op til 95 procent af sit trafikprogram som en følge af coronakrisen. Den kommende tid begynder selskabet dog igen at skrue op for antallet af afgange, og Air Canada har netop lanceret en ny, reduceret sommerfartplan, som omfatter næsten 100 destinationer i Canada, USA og den øvrige verden.

En lille del af passagererne hos det canadiske flyselskab kan se frem til en udsædvanlig oplevelse denne sommer. Air Canada har nemlig besluttet at indsætte tre Airbus A319-fly fra selskabets charterafdeling, Air Canada Jetz, i trafikprogrammet. Det skriver rejsemediet One Mile at a Time.

U2 og Bruce Springsteen blandt kunderne
Normalt hat disse fly eksempelvis rockstjerner og professionelle sportshold som passagerer, men nu har alle kunder mulighed for at købe en billet til luksusflyene. Blandt de rockstjerner, der tidligere har fløjet med flyene, er U2, Rolling Stones, Bruce Springsteen og Phil Collins, oplyser Air Canada Jetz på selskabets hjemmeside.

Air Canada Jetz A319-fly er konfigureret med kun 58 sæder, der har en sædeafstand på mellem 106 og 124 centimeter. Til sammenligning er der 120 sæder i Air Canadas normale A319-fly, hvor sædeafstanden på økonomiklasse er omkring 79 centimeter og på business class omkring 98 centimeter.

Sælges som Premium Economy
Air Canada indsætter fra 1. juni Air Canada Jetz-fly på udvalgte flyvninger fra Toronto til Montreal og Ottawa.

Billetterne sælges som premium economy-billetter, selv om man altså får et business class-sæde med ekstra god plads i forhold til business class på et almindeligt Air Canada A319-fly – eller i forhold til business class på selskabets regionale flytyper som eksempelvis Embraer E175 eller Bombardier CRJ900.

Til gengæld skal man ikke sætte næsen op efter en serviceoplevelse ud over det sædvanlige i kabinen, for som følge af coronaen vil der slet ikke være servering om bord.

En række Europa-ruter genoptages – men ikke CPH-ruten
Sommerfartplanen fra Air Canada omfatter 97 destinationer, mens der til sammenligning var 220 destinationer på programmet sidste sommer.

Som en del af det nye sommerprogram genoptager Air Canada også flyvninger til USA – heriblandt til New York-LaGuardia, Washington-Dulles, Los Angeles, San Francisco, Boston og Chicago.

Blandt de europæiske ruter, der vil blive betjent denne sommer, er Frankfurt, München, London, Paris, Amsterdam, Bruxelles, Zürich, Genève, Athen, Rom og Lissabon.

Air Canada-ruten mellem Toronto og København er derimod blevet udskudt til vintertrafikprogrammet.

 

Relaterede artikler:

Air Canada indsætter 450-sæders fly til København

Airbus A220 bliver ’gamechanger’ for Air Canada

Air Canada overtager stort charterselskab