Alsie Express vil flyve skiturister til Sverige

Alsie Express skal næste vinter flyve danske skiturister fra Sønderborg Lufthavn til Scandinavian Mountains Airport ved Sälen og Trysil.

I slutningen af 2019 åbnede Scandinavian Mountains Airport i Dalarne Sverige, og dermed blev det muligt for flyselskaber at flyve skiturister direkte til de populære skisportssteder Sälen og Trysil i grænseområdet mellem Norge og Sverige.

Den chance greb danske Alsie Express allerede sidste år, da man i et samarbejde med rejsebureauerne Skistar og Norsk Rejsebureau planlagde direkte charterflyvninger fra Sønderborg Lufthavn til Scandinavian Mountains Airport i julen 2020.

De planer spændte coronapandemien imidlertid ben for, da Udenrigsministeriet frarådede alle rejser til både Sverige og Norge, ligesom der blev indført indrejserestriktioner.

Klar til næste vinter
Nu er Alsie Express imidlertid klar til at gøre forsøget igen til næste vinter – altså sæsonen 21/22, og det bliver også denne gang i samarbejde med Skistar samt Scandinavian Mountains Airport.

Det sønderjyske flyselskab vil fra begyndelsen af 2022 flyve to gange om ugen til Scandinavian Mountains Airport med de velkendte sorte ATR-72-500-fly, og flyene skal efter planen rumme både danske og tyske skiturister.

Flyvetiden fra Sønderborg Lufthavn til Scandinavian Mountains Airport er under to timer.

I første omgang flyves der fra uge 2 til uge 8 i 2022, men Alsie Express forventer, at ruten bliver en fast del af selskabets ruteprogram fremover.

Muligt langsigtet samarbejde
”Alsie Express står for salg af flybilletter og den hurtige, trygge og behagelige transport. Hos Skistar.com kan du så sammensætte dit ophold og dine oplevelser, ligesom du ønsker. Der er noget for enhver smag,” siger Dennis Rybasch, administrerende direktør i Alsie Express.

”Vores gæster fra det vestlige Danmark og nordlige Tyskland får mulighed for at vælge blandt mange overnatningsmuligheder og skipakker. Vi ser frem til at starte salget og dermed muligheden for et langsigtet samarbejde,” siger Carina Jorem Olsen, Business Manager Foreign Markets hos Skistar.

Alsie Expres oplyser, at det i tilfælde af restriktioner i forbindelse med COVID-19 vil være muligt at få refunderet billetter købt via alsieexpress.dk.

SAS fløj i vintersæsonen 2019/20 til Scandinavian Mountains Airport fra både København og Aalborg, ligesom selskabet også betjente en sæsonrute fra London Heathrow til den nye lufthavn nær skisportsstederne i Sverige og Norge.

 

Relaterede artikler:

Alsie Express til Scandinavian Mountains

Ny skandinavisk lufthavn indviet

SAS åbner to danske ruter til ny svensk lufthavn