Kontroltårnet i Sarajevo International Airport. (Foto: Alekk Pires | shutterstock)

Billund med i ny Sarajevo-offensiv

Wizz Air åbner i december syv nye ruter fra Sarajevo, og Billund er en af tre nye skandinaviske destinationer. Dermed vil selskabet tilbyde seks ruter til Skandinavien fra den bosnisk hercegovinske hovedstad.

Wizz Air lancerer nye ruter i en lind strøm. Onsdag var Billund og Torp Sandefjord med i en mini-offensiv fra Tirana, og torsdag har det fremadstormende ungarske lavprisflyselskab annonceret syv nye ruter fra Sarajevo, der er hovedstaden i Bosnien og Hercegovina.

Her optræder Billund og Torp Sandefjord igen på rutkortet, og denne gang også sammen med Malmö Airport. Herudover er der blevet plads til nye ruter til Frankfurt-Hahn, Hamborg, Køln og Venedig-Treviso.

Ruten fra Sarajevo til Billund starter den 17. december og betjenes på fredage og mandage. Wizz Air flyver fra Sarajevo kl. 06.00 med ankomst i Billund Lufthavn kl. 08.30. Returflyvninger finder sted kl. 09.00, og den planlagte ankomsttid i Sarajevo International Airport er kl. 11.25.

I lighed med de fleste andre Wizz Air-ruter er rutegrundlaget primært danske turister suppleret og VFR-trafik (Visiting Friends and Relatives, red.). I Danmark bor der alene 23.000 indvandrere og efterkommere fra Bosnien og Hercegovina.

14 Wizz Air-ruter fra Billund
Med de tre nye ruter til Skandinavien fra Sarajevo kommer Wizz Air op på i alt seks skandinaviske destinationer fra den bosnisk hercegovinske hovedstad.

Wizz Air debuterede den 22. maj i år mellem København og Sarajevo med tre ugentlige afgange på en rute, som SAS tidligere betjente. I forvejen flyves der også til Gøteborg og Stockholm-Skavsta.

Med den nye Sarajevo-rute vil Billund Lufthavn i det kommende vintertrafikprogram kunne tilbyde i alt 14 Wizz Air-ruter til primært central- og østeuropæiske destinationer. I forvejen flyves der til Tuzla i den nordøstlige del af Bosnien og Hercegovina, og herudover flyves der til Bukarest, Cluj-Napoca, Gdansk, Iasi, Kiev, Krakow, Larnaca, Lviv, Sarajevo, Sofia, Tirana, Vilnius og Wien.

Med Sarajevo-ruten kommer Billund Lufthavn op på 20 nye ruter i 2021.

 

Relaterede artikler:

Første rute fra Vestdanmark til Albanien

Ryanair og Wizz Air øger fra Malmø

Wizz Air overtager tidligere SAS-rute fra CPH