Airbus A320-200 fra Wizz Air i Tirana International Airport. (Foto: Lial | shutterstock)

Første rute fra Vestdanmark til Albanien

Fra december vil Wizz Air åbne en rute fra Billund til den albanske hovedstad Tirana. Dermed tilbyder selskabet 14 ruter fra den vestdanske lufthavn i det kommende vintertrafikprogram.

For få år siden var øst- og centraleuropæiske ruter en mangelvare i Billund Lufthavn, men det har det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air i den grad lavet om på.

Nu har Wizz Air annonceret endnu en rute fra Billund, og den går til Tirana International Airport i Albanien. Det bliver samtidig den første rute til den lille republik på Balkanhalvøen fra Vestdanmark.

Der flyves to gange om ugen på torsdage og søndag, hvilket er ideelt til en forlænget storbyweekend. Torsdag starter Airbus A320-flyet fra Tirana kl. 19.25 og med ankomst i Billund kl. 22.20. Herfra vendes flyet på 25 minutter og returnerer kl. 22.55 mod Tirana International Airport, hvor flyet er fremme kl. 01.40 lokal tid.

Søndagsafgangen fra Tirana er for de morgenfriske, idet flyet afgår kl. 06.00 med scheduleret ankomst i Billund kl. 08.55. Her går det tilbage kl. 09.30, og ankomsten i Tirana er planlagt til kl. 12.20.

Turister og VFR-passagerer
Den nye rute er en del af en ny mini-offensiv, hvor Wizz Air får fire nye destinationer på rutekortet fra Tirana, hvor selskabet i dag har en base med fire A321-fly. De tre andre nye destinationer er Sandefjord Torp i Norge samt Liverpool og Madrid på baggrund af, at basen tilføres den sjette Airbus A321.

Tirana og Albanien kan for danske turister byde på historie, kultur, gode strande og et behageligt middelhavsklima, som man også finder i Kroatien længere oppe nordpå. Ruten forventes også at kunne bære noget VFR-trafik (Visiting Friends and Relatives, red.).

“Det er dejligt, at Wizz Air har så meget mod på at forbinde Vestdanmark med Central- og Østeuropa, Det gør de supergodt, og det glæder os, at de også har set potentialet til Albanien. Det er en fantastisk sommerdestination, og så er der også et VFR-segment,” siger Billund Lufthavns marketingchef Jesper Klausholm til CHECK-IN.dk.

Med den nye Tirana-rute vil Billund Lufthavn i det kommende vintertrafikprogram kunne tilbyde i alt 14 Wizz Air-ruter til primært central- og østeuropæiske destinationer. Udover Tirana flyves der til Bukarest, Cluj-Napoca, Gdansk, Iasi, Kiev, Krakow, Larnaca, Lviv, Sarajevo, Sofia, Tuzla, Vilnius og Wien.

 

Relaterede artikler:

Atter Tirana-rute fra København

Wizz Air på vej mod 150.000 passagerer i Billund

Billund får flere Wizz Air-ruter