Braganza fortsætter sine opkøb

Den norske milliardær Per G. Braathen udvider med et nyt opkøb sit imperium i rejse- og luftfartsbranchen. Via investeringsselskabet Braganza opkøbes safarivirksomheden JK Safaris, der har specialiseret sig i Afrika. I forvejen ejer Braganza blandt andet Malmö Aviation og Sverigeflyg.

Investeringsselskabet Braganza opkøber safarivirksomheden JK Safaris. Dermed udvider den norske milliardær Per G. Braathen sit imperium, der i forvejen tæller Malmö Aviation og svenske Sverigeflyg.

Og nu altså en safarivirksomhed med speciale i Afrika.

“Vi har ledt efter interessante niche-rejsearrangører, som har dygtige medarbejdere og lønsom drift. JK Safaris er en sådan virksomhed,“ siger Gunnar Grosvold, der er ansvarlig for Braganzas aktiviteter inden for rejser og turisme til Travel News i en kommentar.

Braganza køber selskabet fra Jonas Gejke og Kristoffer Zachrisson, der stiftede selskabet i 2007. Safarivirksomheden omsatte i 2010 for14 millioner svenske kroner med et overskud på en halv million.

Dermed er JK Safaris blot en mindre del af Braganza gruppen,der som investeringsvirksomhed ganske vist ikke offentliggør koncernregnskab, menifølge egne oplysningerhar omkring 1.200 ansatte og i 2010 omsatte for 7 milliarder norske kroner med et overskud på 150 millioner.

Braganza ejede i en årrække luftfartsselskabet Braathens (SAFE), og investerer nu iluftfartsbranchen, rejser, oplevelsesindustrien og distribution af af rejseprodukter.

Blandt selskaberner er Malmö Aviation AB,Sverigeflyg AB, Kristiansand Dyrepark AS og Ticket Travel Group AB.

Braganza overtog i april aktierne i Lokalflyg Sverige AB, der er moderselskab i Sverigeflyg-gruppen og årligt har 650.000 passagerer. Kort efter indgik datterselskabet Braathens Leasing Limited en ordre om bestilling af fem Bombardier CSeries100-fly og fem CSeries300-fly.

Den samlede ordre vurderes til knap 3,3 milliarder danske kroner. Flyene skal anvendes af Malmö Aviation fra selskabets base i Stockholm Bromma lufthavnen.

Det norske investeringsselskab har den tidligere SAS-direktør, Vagn Sørensen i bestyrelsen.