Icelandair-fly i Keflavik International Airport (Foto: Icelandair)

CPH er størst på USA-trafik via Island

Københavns Lufthavn er den lufthavn i Europa med flest passagerer, som rejser til og fra USA via Keflavik-lufthavnen i Island.

Trafikken mellem Europa og Nordamerika via Island er vokset eksplosivt i de seneste fem år, hvor både Icelandair og konkurrenten WOW air har tilføjet den ene nye rute efter den anden til USA og Canada.

Icelandair har alene i år tilføjet fem nye ruter til USA, så man i alt er oppe på 18 USA-ruter, ligesom selskabet flyver til fem destinationer i Canada. WOW air har ligeledes fået fem nye ruter til USA i år, og selskabet betjener nu i alt 15 destinationer i USA og én destination i Canada.

København slår Amsterdam og London Heathrow
I alt rejste 1,34 millioner passagerer sidste år mellem Europa og Nordamerika via Island, hvilket er 30 procent flere end året før.

Analysefirmaet anna.aero har set på hvilke lufthavne i Europa, passagererne sidste år fløj videre til, når de rejste fra USA til Europa via Island. Måske overraskende for mange er det Københavns Lufthavn, der ligger i top med 8,8 procent af det samlede antal passagerer, der rejste mellem USA og Europa via Island i 2017.

På anden og tredjepladsen ligger Stockholm og Amsterdam med hver otte procent af passagererne, og herefter følger storlufthavne som Paris CDG, London Gatwick, London Heathrow og Frankfurt. På 8. pladsen finder man Helsinki med 5,1 procent af passagererne, mens Oslo på 9. pladsen modtog 4,7 procent af de passagerer, der rejste fra USA via Island sidste år.

Eksplosiv vækst i amerikanske passagerer
De mange ruter mellem Nordamerika og Europa via Island tiltrækker både amerikanske og europæiske rejsende. Ser man alene på antallet amerikanske statsborgere, som transfererer via Island, er der tale om en eksplosiv vækst de seneste fem år.

Tal fra Islands Statistik viser ifølge anna.aero en vækst på 381 procent over de seneste fem år i antallet af amerikanske statsborgere, der passerer igennem Keflavik-lufthavnen i Island – fra 120.000 i 2013 til over 576.000 sidste år.

Icelandair har i år fået nye ruter til San Francisco, Kansas City, Baltimore-Washington, Dallas-Fort Worth og Cleveland, men WOW air har startet ruter til Cleveland, Cincinnati, Detroit, St. Louis og Dallas-Fort Worth.

Relaterede artikler:

WOW air haler ind på Icelandair

Flere Icelandair-flyvninger til Florida

WOW air indsætter større fly på København