Emirates Boeing 777-300ER

Emirates skærer ned på Oslo-rute

Fra den 1. september og foreløbigt ni uger frem vil Emirates reducere fra syv til fem ugentlige afgange fra Oslo til Dubai, hvorved 12.240 sæder fjernes fra salget.

Konkurrencen fra selskaber som Qatar Airways og Turkish Airlines er til at tage og føle på. Det er angiveligt en af årsagerne til, at Emirates i løbet af et par måneder i efteråret må skære op imod 30 procent af kapaciteten væk på ruten mellem Oslo og Dubai. Herudover kan det heller ikke udelukkes, at norske rejsende af og til slår et smut omkring København for af prøve verdens største passagerfly A380, som Emirates benytter til og fra den danske hovedstadslufthavn.

Ifølge Airlineroute.net vil Emirates fra den 1. september og frem til den 29. oktober fjerne afgangene om tirsdagen og fredagen. I GDS-systemerne er tirsdags-afgagnen allerede annulleret, mens afgangen om fredag er lukket for reservationer.

Det er ikke usædvanligt, at Emirates sæsontilpasser i det skandinaviske marked. Emirates åbnede ruten mellem Oslo og Dubai den 1. september 2014, og i vinteren 2015 aflyste selskabet en ugentlig afgang i perioden fra den 25. oktober til 30. november. Men sæsontilpasningen i år er noget større, da der er tale om i alt 34 flyvninger med en samlet kapacitet på 12.240 sæder, da Boeing 777-300 ER-flyet har plads til 360 passagerer.

“Emirates bekræfter, at vi har reduceret forbindelserne til Oslo fra daglig til fem ugentlige flyvninger i perioden fra den 1. september til den 29. oktober. Beslutningen blev taget som led i en rutinemæssig gennemgang af selskabets operationer for at sikre, at vores kapacitet er indsat bedst muligt for at betjene kunderne i hele vores rutenetværk. Vi fastholder vores engagement i Oslo og vil fortsætte med at betjene vores kunder på den rute med syv ugentlige afgange,” siger en pressetalsmand fra Emirates til CHECK-IN.dk.

God plads via København
Det forventes, at Emirates-passagererne vil blive tilbudt at rejse på andre dage eller eventuelt via København om tirsdagen og fredagen, da der på dette tidspunkt af året er god plads i den 615 sæder store Airbus A380, der dagligt flyver mellem København og Dubai.

I de første syv måneder siden Emirates indsatte kæmpeflyet på ruten til København har omkring 185.000 passagerer rejst med A380´eren til og fra København. Det svarer til 434 passagerer per afgang og dermed en belægning på næsten 71 procent. I nogle perioder har der dog været en lavere belægning. Således rejste 19.593 passagerer på ruten i maj måned, hvilket betød 316 passagerer i gennemsnit og en belægning på blot 51 procent.

Emirates flyver også dagligt fra Stockholm-Arlanda til Dubai med et Boeing 777-300ER, der er indrettet i en treklasses konfiguration med 360 sæder.

 

Relaterede artikler:

CPH ind i kæmpe-flyets klub

CPH: A380 er en milepæl for os

Oslo vil gøre sig klar til A380

Officielt: Emirates åbner Oslo-rute

Emirates vil åbne Oslo-rute