Emirates Boeing 777-300ER

Endnu en Emirates-rute fra Europa til New York

Emirates åbner den 12. marts en rute fra Athen til New York-Newark, og det bliver dermed selskabet anden rute fra en europæisk lufthavn til New York.

Dubai-selskabet Emirates skriver historie den 12. marts 2017, når flyselskabet vil åbne en rute fra Dubai via Athen til Newark Liberty International Airport. Dermed bliver det første gang siden 2012, at der vil blive en direkte USA-rute fra Athen, og for det andet er det første gang, at Emirates gør sit indtog i Newark-lufthavnen, idet Emirates hidtil har benyttet sig af J.F. Kennedy-lufthavnen.

Ruten vil blive opereret med et Boeing 777-300ER-fly med plads til 354 passagerer, ligesom at der også vil være plads til 19 tons fragt i lastrummet. Med ruten fra Athen til New York får Emirates sin anden direkte rute fra en europæisk lufthavn til USA. I forvejen flyver Emirates dagligt fra Milano-Malpensa med Airbus A380 direkte til J.F. Kennedy Airport.

Den nye afgang til Newark vil komme til at supplere de tre nonstop-ruter fra Dubai til New York-JFK samt forbindelsen fra Dubai via Milano.

“Den græske regering og Athens International Airport kontaktede for et stykke tid siden Emirates i forhold til at overveje etablering af en rute mellem Athen og New York. Efter en grundig analyse besluttede Emirates at forlænge en af vores flyvninger fra Dubai til Athen videre til Newark, da det var kommercielt og operationelt bæredygtigt. Det glæder os, at vi kan være i stand til at møde et længerevarende behov i markedet, som andre flyselskaber har afvist, og vil vil samtidig takke myndighederne og vores partnere i både USA og Grækenland for opbakningen til denne rute,” siger Emirates-koncernchefen Sir Tim Clark i en pressemeddelelse.

Udvidede “frihedsrettigheder”
Med ruten fra Athen til New York øger Emirates sin dominans i det sydeuropæiske marked, og det er givetvis anledning til løftede øjenbryn hos koncerncheferne hos flere store europæiske flyselskaber, der frygter, at Emirates skal få mulighed for at få de såkaldte “fifth freedom rights” mellem andre europæiske lande og USA.

Flyselskabernes muligheder for at etablere ruter i andre markeder end sit eget, er underlagt nogle “frihedsbestemmelser”, der typiske aftales bilateralt mellem to lande. Den såkaldte “fifth freedom right” indebærer retten til at flyve mellem to fremmede lande med et fly, der udgår fra eller slutter i flyselskabets eget hjemland.

Det er her, at Dubai-selskabet har fået hjælp af den græske regering, da det heller ikke ligger i kortene hos det nationale Aegean Airlines at etablere langdistanceruter til USA.

“Inden for rammerne af det fremragende samarbejde samt i tråd med vores fælles mål for vækst i turismen mellem vores to lande sammen med vækst på oversøiske markeder, vil jeg benytte lejligheden til at takke Emirates for at have modtaget vores henvendelse positivt om at etablere en helårsrute mellem Dubai og New York via Athen. Dette strategiske valg understøtter i høj grad vores bestræbelser fra Turistministeriets side på at styrke den allerede stigende strøm af besøgende på turist- eller forretningsrejse til Grækenland fra USA og De Forenede Arabiske Emirater,” siger Elena Kountoura, der er turistminister i Grækenland.

Ifølge Emirates er USA hjemsted for 1,3 mio. mennesker af græsk afstamning, og i New York finder man den største koncentration af græsk-amerikanerne i landet.

 

Relaterede artikler:

Norwegian-langruter fra Italien i 2017

Emirates får nej til atlant-flyvninger

Emirates vil flyve fra København til Seattle

Emirates vil flyve fra Europa til USA