Boeing 787-9 Dreamliner fra Etihad Airways under start fra Københavns Lufthavn. (Foto: CPH)

Første flyvning fra København til Abu Dhabi

Fredag formiddag lettede en Boeing 787-9 Dreamliner fra Etihad Airways med kurs mod Abu Dhabi. Fremover vil København og Skandinavien være forbundet med emiratet med fire ugentlige flyvninger.

Fredag morgen kl. 07.04 satte en fire år gammel Boeing 787-9 Dreamliner fra Etihad Airways landingshjulene på banen i Københavns Lufthavn efter den første ruteflyvning nogensinde fra Abu Dhabi. 

Det er også første gang, at Etihad Airways etablerer ruteflyvning fra Skandinavien, og ruten fra København vil i første omgang blive opereret fire gange om ugen med en 299-sæders Boeing 787 Dreamliner, der er indrettet i en toklasses konfiguration.

“Den nye rute er en gateway, der giver rejsende fra begge regioner muligheden for at udforske hinandens hovedstæder og ligeledes rejse videre ud i verden. Vi ser frem til, at partnerskaber og venskaber bliver skabt mellem begge hovedstæder som et resultat af åbningen af denne nye rute,” udtaler Antonoaldo Neves, koncernchef for Etihad Airways.

Både lokal- og transfertrafik
Udover at danske og skandinaviske rejsende vil kunne benytte flyselskabet til besøg i De Forenede Arabiske Emirater, er lufthavnen i Abu Dhabi også en god transferlufthavn, der giver gode forbindelser til eksempelvis Asien og Australien, som det også er tilfældet med Emirates fra Dubai og Qatar Airways fra Doha.

Forlystelsesparken Abu Dhabi World er nok en af de mest kendte attraktioner i emiratet, der er det største af de syv emirater målt efter befolkningstal. Men der er også andre ting at opleve.

“For dem, der rejser fra Danmark, giver Abu Dhabi et strålende indblik i en rig blanding af mellemøstlig arv og nutidige vartegn. Seværdigheder som Sheikh Zayed Grand Moske og Louvre Abu Dhabi vidner om byens kulturelle dybde, hedder det i en pressemeddelelse fra flyselskabet.

Sendt afsted med kage og juice
Den første flyvning fra København på rutenummer EY062 afgik fra lufthavnen fredag formiddag kl. 10.30 efter et arrangement i gaten, hvor der var taler fra Raffael Quintas, finansdirektør hos Etihad Airways, samt fra Morten Mortensen, ruteudviklingschef i Københavns Lufthavn.

Inden afgang blev passagererne trakteret med kage fra Lagkagehuset samt frisk juice fra Joe & Juice.

Etihad Airways vil flyve på mandage, onsdage, fredage og søndage fra København. Flyvetiden er på seks timer og 20 minutter fra CPH og 25 minutter længere den modsatte vej.

 

Relaterede artikler:

Begrænset SAS-samarbejde med Etihad

Officielt: Ny Etihad-rute fra København til Abu Dhabi

Etihad Airways på vej til København