Fusionsrygter i erhvervsrejsebranchen

American Express Business Travel og Carlson Wagonlit Travel skulle angiveligt have været tæt på en fusion. HRG-topchef David Radcliffe afslørede for et par uger siden på en konference i Chicago, at de to konkurrenter tilsyneladende endnu engang har opgivet fusionsplaner.

American Express Business Travel og Carlson Wagonlit Travel har begge officielt afvist at kommentere det rygte, som HRG-topchefen David Radcliffe igangsatte på “The Beat Live“ konferencen i Chicago i slutningen af september måned.

Ifølge David Radcliffe skulle de to konkurrende erhvervsrejsebureauer endnu engang have været i forhandlinger omkring en fusion. På spørgsmålet om, hvornår de fire store globale erhvervsrejsebureauer ville fusionere til to, svarede han: “Jeg ved, at CWT-Amex endnu engang har stoppet forhandlingerne. Det er tredje gang i min tid, at det sker,“ svarede Radcliffe.

David Radcliffe, der er topchef for HRG (HoggRobinson Group), derer verdens 4. største erhvervsrejsebureau-kæde, stillede sig i øvrigt tvivlende overfor værdien af fusioner eller andre dispositioner, der kan ændre på størrelsesforholdet mellem branchensstørste aktører.

Radcliffe anerkendte de besparelser, der vil komme gennem sammenlægning af økonomiafdelinger, IT-afdelinger og andre stabsfunktioner i virksomhederne. Men de fire største erhvervsrejsebureauerAmex,Carlson, BCD og HRG er allerede med ved bordet, når demultinationale virksomhedersætter rejsebudgettet i udbud.

“Hver af disse aktører har i forvejen tilstrækkelig indflydelse i markedet. De har allerede opbygget et netværk – også i det nordamerikanske marked. Jeg er ikke overbevist om, at der er denne helt store epokegørendefordel ved at fusionere, købe eller sælge mellem de store aktører,“udtalte David Radcliffe ifølge TheTransnational.Travel.

I Danmark er Carlson Wagonlit Travel det største erhvervsrejsebureau med en omsætning på 1,2 mia. kr. i 2009. American Express Business Travel er 4. størst på det danske marked med 490 mio. kroner i omsætning sidste år. David Radcliffe´s HRG Nordic er Danmarks 6. største blandt erhvervsrejsebureauerne med en omsætning i 2009på371 mio. kr.

Foto: Topchef David Radcliffe fra HRG afslørede ved en konference i Chicago, at Amex og CWT igen havde været tæt på en fusion.