En Boeing 757-200 fra Icelandair. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Icelandair opgiver yderligere to USA-ruter

To amerikanske ruter hos Icelandair fjernes fra sommertrafikprogrammet i 2020, hvormed selskabet har lukket syv nordamerikanske ruter siden slutningen af sidste år.

Icelandair er i gang med at tilpasse tidtabellen for sommeren i 2020, og det koster endnu et par ruter til USA.

Det islandske flyselskab melder således, at det lukker ruterne fra Keflavik International Airport ved Reykjavik til henholdsvis San Francisco og Kansas City.

”Icelandairs tidtabel for sommeren 2020 er i øjeblikket ved at blive gennemgået med det formål at forbedre rentabiliteten i selskabets rutenetværk og minimere risici i forhold til suspenderingen af Boeing 737 MAX-fly. Nye gateways vurderes, men der er allerede truffet en beslutning om at ophøre flyvninger til San Francisco og Kansas City i USA af kommercielle grunde,” skriver Icelandair i en pressemeddelelse.

I januar 2018 annoncerede Icelandair sommerruten til Kansas City, og den første flyvning fandt sted i maj samme år. Det var den første direkte transatlantiske rute til den amerikanske lufthavn, og forbindelsen nåede således kun at eksistere i to sommersæsoner.

Seks rutelukninger til Nordamerika
Lukningen af ruterne til de to USA-byer lægger sig til andre amerikanske ruter, som tidligere er blevet opgivet af Icelandair. I slutningen af 2018 annoncerede det islandske flyselskab, at det trak sig fra ruten fra Keflavik til Dallas/Fort Worth i sommertrafikprogrammet for 2019. I slutningen af januar i år blev også ruten til Baltimore-Washington droppet. Den skulle være betjent med en Boeing 737 MAX fra maj til oktober.

Icelandair justerede sommerens trafikprogram yderligere, da man i april annoncerede, at også ruterne til Halifax i Canada og Cleveland i USA ikke ville være en del af rutenetværket hen over sommeren i år. I løbet af sommeren stod Tampa for tur med en rutelukning efter at have været på rutekortet i små to år.

Årsagen til det justerede sommertrafikprogram skulle findes i den reducerede flykapacitet som følge af groundingen af Boeing 737 MAX og konkursen i det islandske flyselskab WOW air. Rutelukningerne til Cleveland og Halifax skete på baggrund af, at Icelandair ville omprioritere flykapaciteten til lokaltrafik til og fra Island.

Rutelukningerne til Dallas/Fort Worth Baltimore-Washington var kendt allerede før MAX-krisen og konkursen i WOW air.

Icelandair har i øjeblikket ruter til de canadiske byer Vancouver, Edmonton, Montreal og Toronto samt til de amerikanske byer Anchorage, Seattle, Portland, San Francisco, Kansas City, Denver, Minneapolis, Chicago, Washington-Dulles, Philadelphia, Boston, New York-JFK, New York-Newark og Orlando.

 

Relaterede artikler:

Icelandair lukker to Nordamerika-ruter

Icelandair lukker endnu en USA-rute

Icelandair trækker sig fra Dallas-rute