Det danske flyselskab har fået et nyt fragtfly og sagt farvel til et andet. Dermed er alle selskabets fem fragtfly af typen Boeing 737-400.
Ensartethed er ofte alfa og omega, hvis man skal køre en smidig operation. Det har man indset hos det danske flyselskab Jet Time, der netop nu er ved at ensartet sin flåde af fragtfly.
Et Boeing 737-300SF fly er således blevet skiftet ud med et Boeing 737-400SF. Dermed er alle Jet Times fragtfly den samme -400 version af Boeing 737. Og det gør det nemmere at planlægge, når flyene har samme størrelse. Både for Jet Time selv og for det større europæiske kurérfirma, som Jet Time hver nat flyver Europa tyndt på vegne af.
Stået opmagasineret
Det er OY-JTJ, der inden længe bliver sendt tilbage til det leasingselskab, som ejer flyet. I sidste uge modtog Jet Time et ældre Boeing 737-400SF fly, som har fået registreringen OY-JTN. Flyet er 22,5 år gammelt og fløj i 17 år hos Alaska Airlines inden det i 3,5 år tjente til dagen og vejen hos det amerikanske charterflyselskab Sky King indtil selskabet gik konkurs i starten af 2014. I knap to år har flyet stået opmagasineret inden det blev bygget om til fragtfly og nu er klar til at arbejde for Jet Time.
Fragtflyvning er Jet Time’s tredje ben ved siden af serie- og ad hoc-charter flyvninger med Boeing 737-fly samt wet lease-flyvningerne for SAS med ATR72-fly. Jet Time fik sit første fragtfly i oktober 2013 og fik det femte fly i juli sidste år.
Overlever på leverandørhenstand
Jet Time kom ud af det seneste regnskabsår med et underskud på 142 mio. kroner. Selskabet har i løbet af 2014/15 fået henstand fra selskabets leverandører for at kunne holde forretningen kørende. Det er angiveligt flyleasingvirksomheden Nordic Aviation Capital i Billund, der har vist tilbageholdenhed, idet selskabet ejer mindst 25 procent af det danske flyselskab og er leasinggiver på i alt 17 fly.
Den 12. februar i år er det således lykkedes for Jet Time at lave en aftale med leverandører om henstand med betalinger for 118 mio. kroner. Disse betalinger forfalder tidligst den 1. september 2017, med mindre at egenkapitalen er reetableret inden da. Herudover er der sikret en kreditfacilitet på 135 mio. kroner. der nedtrappes til 50 mio. kroner fra den 1. juli til den 31. oktober, hvor likviditetsbehovet er mindre i højsæsonen.
Kreditfaciliteten er dog betinget af, at Jet Time ikke har overforfaldne kreditorer og at selskabet hver måned udarbejder og afleverer et likviditetsbudget for de kommende 12 måneder. Hvis disse regler ikke opfyldes, kan långiver opsige kreditten fra den 1. september 2016.