Discover Airlines' nye livery. (Illustration: Discover Airlines | PR)

Lufthansa-selskab bliver til Discover Airlines

Lufthansa-koncernen har sagt farvel til Eurowings Discover-varemærket, da selskabet har fået nyt navn og bemaling, ligesom Discover Airlines – som det nu hedder – også har seks nye fly på vej.

I løbet af sommeren har der været flere forlydender om, at Eurowings Discover stod over for et navneskifte, der skulle bidrage til, at selskabet i højere grad fik sin egen identitet. Det er nu blevet ført ud i livet, og flyselskabet har taget navneforandring til Discover Airlines.

Det første fly fra Lufthansa-datterselskabet, der er blevet iklædt selskabets nye bemaling, er et Airbus A320-200-fly med registreringen D-AIUR. Det blev vist frem i Frankfurt Lufthavn, da navnet blev offentliggjort.

Det nye livery består af en hvid krop, mens halen er inddelt i felter, der fortrinsvis er malet i blå nuancer, mens et enkelt af dem er gul. Flyets wing tips er blå og på siden står der ’Discover’ med lyseblå skrift efterfulgt af et gult punktum, ligesom selskabets tilknytning til Lufthansa også gøres klart med et logo, der er udført med sort skrift.

Selskabet oplyser, at den nye bemaling er tiltænkt at skulle reflektere Discover Airlines’ position som det flyselskab i Lufthansa-koncernen, der appellerer til kvalitetsbevidste fritidsrejsende. Halen skal eksempelvis minde om udsigten over havet, himlen og solen øverst, lyder det.

Kalder det et naturligt skridt
Bemalingen på flyene er dog blot første skridt. I løbet af den kommende tid vil der blandt andet blive ændret på selskabets hjemmeside, skiltningen i diverse lufthavne, de ansattes uniformer og interiøret i kabinerne således, at disse flugter med det nye design.

Ifølge koncernchef Bernd Bauer fra Discover Airlines er det nye varemærke et naturligt skridt i den udvikling, som selskabet har været igennem siden, at der blev sat gang i driften for to år siden.

”Opstartsfasen er nu bag os, og vi er derfor gået i gang med at opbygge en skarpere profil og positionere os i markedet for dyrere fritidsrejser. Det skal understreges af denne nye brand-identitet, som også klart viser, at vi er en del af Lufthansa-koncernen.”

Har planer for 2025
Selskabets flåde består i dag af 22 fly, der har en gennemsnitsalder på 12,9 år. Det drejer sig om 10 Airbus A320-200’ere samt ni Airbus A330-300- og tre A330-200-fly. Forventningen fra flyselskabets side er dog, at flåden vil vokse i løbet af det kommende år.

I den periode skal Discover Airlines efter planen have overdraget fem Airbus A320’ere samt et enkelt A330-fly.

I sommertrafikprogrammet næste år vil flyselskabet have fem basefly i lufthavnen i München. Disse ventes at betjene 23 destinationer med 60 flyvninger fra lufthavnen om ugen. Fra Frankfurt Lufthavn vil selskabet have henholdsvis 33 kort- og mellemlange ruter og 17 langdistancer på afgangstavlerne. De skal betjenes med ti Airbus A320- samt 13 A330-fly.

Discover Airlines har desuden en ambition om at foretage langdistanceflyvninger fra München i begyndelsen af 2025.


Relaterede artikler:

Lufthansa-selskab skifter navn

Eurowings skal flyve på Lufthansa-ruter til Danmark

Finnair sender A350’ere på opgave hos Eurowings