Dash 8-Q400 hos Nordic Aviation Capital får nye og større kabinehylder. Foto: GAL Aerospace

NAC bliver første kunde på nye Q400-kabinehylder

De Havilland Canada og Nordic Aviation Capital har indgået en aftale om, at det danskkontrollerede selskab bliver lanceringskunde på helt nye kabinehylder til Q400-flyene.

Helt nye og større kabinehylder er i gang med at blive udviklet til Dash 8-Q400-flyene.

Det meddeler De Havilland Canada, som samtidig annoncerer, at flyleasingselskabet Nordic Aviation Capital (NAC) er valgt som lanceringskunde til kabinehylderne. Der er tale om en såkaldt Classic Overhead Bin Extension-løsning.

De Havilland Canada bliver leverandør af alle fremtidige nye kabinehylder til NACs flåde af Dash 8-Q400-fly. De nye kabinehylder er mere omkostningseffektive og miljøvenlige, og de giver plads til mere opbevaring i Dash 8-flyenes kabine efter kundernes voksende behov for bagageplads.

De nye kabinehylder er designet til at rumme almindelige trolleys, hvilket vil reducere behovet for gatekontrol. Samtidig vil den øgede bagageplads forbedre flyselskabernes effektivitet og øge passagerernes komfort. Kabinehylderne får blandt andet en større døråbning med nye NextGen-låse.

90 NAC-fly skal opgraderes
Tom Turley er driftsdirektør i det danskkontrollerede NAC, der blandt andet har en afdeling i Billund. Han fortæller, at passagererne de seneste år i stigende grad medbringer mere håndbagage i større tasker og kufferter.

”At have en ny konfiguration, der er i stand til at imødekomme disse behov, er meget spændende for os og vores kunder. Classic Overhead Bin Extension vil give dem, der går om bord på flyet, mulighed for at opbevare og få adgang til deres ejendele let, hvilket forbedrer den samlede gatetid og effektivitet for passagerer og flyselskaber,” siger han.

Hos De Havilland Canada er man glad for, at NAC bliver lanceringskunde på de nye kabinehylder. NAC råder over i alt 90 Dash 8-Q400, der altså fremover vil få modificeret sine kabinehylder.

”Vi er stolte over at kunne annoncere Nordic Aviation Capital som lanceringskunde på Classic Overhead Bin Extension til Dash 8-Q400-flyene. Vi er begejstrede for at have en miljøvenlig løsning, der håndterer behovet for øget kapacitet i kabinehylderne. Udvidelsen vil give passagererne en mere behagelig rejseoplevelse og flyselskaberne et ensartet interiørudseende,” siger Todd Young, driftsdirektør i De Havilland Canada.

Classic Overhead Bin Extension Solution er i øjeblikket ved at blive udviklet hos De Havilland Canadas leverandør GAL Aerospace.

 

Relaterede artikler:

NAC leverer første af ni ATR-fly til TAROM

Fra Airbus til koncernchef i NAC

Bombardier sælger sit Dash 8 Q400-program