Airbus A350-900 fra Finnair. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Ny nordisk rute til Seattle

Finnair vil fra sommeren 2022 flyve direkte fra Helsinki til Seattle, og selskabet udvider satsningen i Stockholm ved at øge frekvenserne til både New York og Los Angeles.

Finnair fortsætter selskabets ekspansion i Nordamerika med lanceringen af en ny rute til Seattle i det nordvestlige USA. Ruten starter op den 1. juni 2022 og vil blive betjent med tre ugentlige afgange på henholdsvis mandage, onsdage og fredage.

Med de nye ruter bliver der endnu en mulighed for at flyve direkte fra Norden til Seattle, idet Icelandair også flyver til byen i den amerikanske delstat Washington, hvor blandt andet Boeing har et gigantiske produktionsanlæg.

For nylig annoncerede Finnair også en ny rute til Dallas fra Helsinki, og den kommende sommer vil også New York, Chicago og Los Angeles være på rutekortet fra den finske hovedstadslufthavn.

Udvider satsningen fra Stockholm
I det igangværende vintertrafikprogram har Finnair etableret sig i Stockholm-Arlanda, hvor selskabet i direkte konkurrence med SAS tilbyder direkte flyvninger til Miami, New York og Los Angeles, og Finnair meddeler nu, at ruterne til New York og Los Angeles fortsætter ind i sommertrafikprogrammet.

Herudover har Finnair valgt at skrue op for frekvenserne, så der fra 1. maj 2022 flyves dagligt fra Stockholm til New York, mens Los Angeles-ruten vil få fire ugentlige afgange.

Den øgede satsning på det nordamerikanske marked skal findes i det forhold, at de traditionelt vigtige markeder i Asien stadig er meget påvirket af coronapandemien, hvorfor mange rejserestriktioner forhindrer, at det vil være muligt at genoptage trafikken i den kommende sommer i normalt omfang. Derfor kigger Finnair i højere grad mod vest end mod øst.

Passagervækst fra oktober til november
Udover rutenyhederne har Finnair tirsdag offentliggjort trafiktallene fra november, og de viser, at det finske oneworld-selskab stadig er hårdt ramt af coronapandemien.

I alt 487.000 passagerer var ombord på selskabet fly i november, og selvom det var en stigning på hele 472,7 procent i forhold samme måned i 2020, så er der stadig et stykke vej til tiden før COVID-19, hvor 1.084.000 passagerer rejste med det finske flyselskab. Dermed har Finnair hentet 45 procent af passagerne tilbage.

Finnair noterer sig, dog, at fremgangen fra oktober til november har været på 12,4 procent, og det er angiveligt nogle af de nye passagerer på de nordamerikanske ruter fra Stockholm, der har sikret passagervæksten.

 

Relaterede artikler:

Finnair åbner ny rute til Dallas

Finnair lancerer flere langruter i vinterprogrammet

Flyselskab vil flyve langdistance fra Stockholm