En Airbus A380-800 fra Emirates. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Op imod 70 A380-ruter i første kvartal

I løbet af første kvartal i 2023 vil der på verdensplan være næsten 70 flyruter betjent med Airbus A380. I alt otte flyselskaber – herunder ét europæisk – udbyder ruterne.

Den ikoniske Airbus A380 er for alvor vendt tilbage på himlen efter nogle år under coronapandemien, hvor langt de fleste stod på jorden.

Det dobbeltdækkede fly vil således være at finde på i alt 68 ruter i løbet af første kvartal i 2023. Det viser en opgørelse fra Aeroroutes. Dermed vil alverdens flypassagerer få rig mulighed for fortsat at flyve med det firemotorede fly.

Opgørelsen over antallet af A380-ruter i første kvartal dækker helt præcis over perioden fra 1. januar til 25. marts 2023, og Aeroroutes understreger, at yderligere ændringer i trafikprogrammet er sandsynligt.

Emirates med i alt 41 A380-ruter
De i alt 68 A380-ruter vil blive udbudt af otte forskellige flyselskaber med British Airways som det eneste europæiske. Det britiske selskab vil have daglige afgange fra London Heathrow til otte destinationer. De er: Chicago, Dallas, Doha, Johannesburg (to afgange fra 9. januar), Los Angeles, Miami, San Francisco samt Washington.

De øvrige flyselskaber med A380-ruter i første kvartal næste år er ANA (All Nippon Airways) med én rute, Asiana Airlines med tre ruter og Korean Air ligeledes med tre ruter. Qantas tilbyder to A380-ruter, Qatar Airways fire ruter, mens Singapore Airlines har planlagt med i alt seks A380-ruter i årets første tre måneder.

Det største flyselskab med A380-ruter er ikke overraskende Emirates – verdens suverænt største operatør af det ikoniske fly. Det mellemøstlige selskab tilbyder i alt 41 ruter med flytypen fra det nye år.

Lufthansa vender tilbage med A380 til sommer
Aeroroutes har udelukkende set på, hvilke A380-ruter der er i løbet af første kvartal, da flere flyselskaber endnu ikke har lagt sig fast på brug af flytype i trafikprogrammet for sommeren 2023.

To øvrige A380-flyselskaber, der ikke sender flyet på vingerne i første kvartal, er Lufthansa og Etihad Airways. De to selskaber har dog annonceret, at flyet vender tilbage i luften i løbet af sommertrafikprogrammet.

Ethiad Airways har bebudet, at selskabet vil anvende A380 på ruten fra Abu Dhabi til London Heathrow. Lufthansa har endnu ikke meldt ud, på hvilke ruter selskabet vil benytte det dobbeltdækkede fly i løbet af sommeren næste år.

 

Relaterede artikler:

Airbus A380-træf i Baku

”Mike-Kilo” er tilbage efter 30 måneder i Teruel

Endnu et selskab vil sende A380 på vingerne igen