Etihad Airways og SAS i nyt samarbejde.

SAS og Etihad Airways i ny codeshare-aftale

Den nye Etihad Airways-rute fra København til Abu Dhabi får yderligere luft under vingerne gennem et nyt samarbejde med SAS fra mere end 20 byer i Norden Baltikum og Nordtyskland.

Det er ikke mere end seks uger siden, at Air France-KLM og Etihad Airways annoncerede et stærkt udvidet codeshare-samarbejde mellem parterne.

Nu præsenteres endnu en strategisk codeshare-aftale mellem, og det er denne gang mellem SAS og Etihad Airways. Aftalen træder i kraft i slutningen af december, så den vil være gældende for nybestillinger med afrejse i begyndelsen af 2024. Det oplyser Etihad Airways.

Samarbejdet sker som en naturlig konsekvens af, at Etihad Airways den 29. september åbnede en direkte rute fra København til Abu Dhabi med fire ugentlige afgange, hvorfor det er nødvendigt at sikre sig fødetrafik fra hele Skandinavien for at understøtte den nye rute.

SAS og Etihad Airways har tidligere haft en codeshare-aftale, der strakte sig helt tilbage til 2014, og aftalen blev udbygget umiddelbart før coronapandemien i januar 2020 for derefter at blive opsagt i slutningen af 2021, ifølge SAS på grund af “lave volumener”.

Etihad-kode på over 20 SAS-ruter
Den nye aftale betyder, at Etihad Airways får sin EY-kode på op over 20 ruter fra Norden, Baltikum og Nordtyskland til Københavns Lufthavn. 

“Vores strategiske bilaterale aftale med SAS, der kommer efter starten af vores flyvninger til København, tillader mere problemfrie rejser for vores gæster fra Nordeuropa til Abu Dhabi og vil yderligere forbinde vores voksende globale netværk , herunder vores ekspanderende destinationer i det Indiske Subkontinent, Østasien, Mellemøsten og Afrika,” siger Arik De, der er Chief Revenue Officer hos Etihad Airways.

Her peger Etihad-direktøren specifikt på Oslo, Stockholm Helsinki, Gøteborg, Bergen og Aarhus.

Derudover giver aftalen også Abu Dhabi-selskabet codeshare på SAS-flyvninger fra London-Heathrow til København og Stockholm.

SAS styrker adgang til Indien
Da begge flyselskaber giver adgang til forbedrede forbindelser i hinandens netværk, har SAS også opnået noget gennem aftalen.

SAS får således sin SK-kode på Etihad-flyvninger til Abu Dhabi fra København, London, Frankfurt, München og Milano, mens der også er codeshare på syv destinationer i Indien samt til Colombo i Sri Lanka, Mahé i Seychellerne samt Johannesburg i Sydafrika.

“Vi er glade for muligheden for at introducere en ny codeshare-aftale med Etihad Airways. Vi vil fortsætte med at forbedre de internationale forbindelser og forblive forpligtet til vores løfte om at levere problemfrie rejseoplevelser til vores kunder,” lyder det fra Paul Verhagen, der er kommerciel direktør hos SAS.

Aftalen omfatter også de to selskabers loyalitetsprogrammer, hvor Etihad Guest-medlemmer fremover vil optjene miles, når der flyves med SAS, og omvendt for EuroBonus-medlemmer, der vil optjene point på samtlige Etihad-flyvninger.

 

Relaterede artikler:

Begrænset SAS-samarbejde med Etihad

Officielt: Ny Etihad-rute fra København til Abu Dhabi

Etihad Airways udvider samarbejdet med SAS