Terminal 5 i Berlin Brandenburg Airport. (Foto: Flughafen Berlin Brandenburg (FBB)

September var bedre end sommeren i Berlin-lufthavn

I september var der flere passagerer i Berlin Brandenburg Airport end i hver af de foregående tre måneder, som ellers var højsæson. Det har fået lufthavnen til at ændre forventningerne til i år.  

Det var en lang proces fra projektet blev sat i gang til, at Berlin Brandenburg Airport (BER) endelig slog dørene op i slutningen af oktober 2020. Lufthavnen blev forsinket ad flere omgange og måtte derfor åbne midt under COVID-19-pandemien.

Siden er det dog gået fremad, og ifølge trafiktallene for september i år, har lufthavnen rundet en vigtig milepæl. Den forgangne måned blev nemlig første gang, at flere end to millioner passagerer gjorde brug af lufthavnen i en enkelt måned.

I årets niende måned betjente lufthavnen 2.066.204 rejsende, hvoraf 268.973 rejste indenrigs og 1.729.586 udenrigs. Derudover var der 66.606 passagerer, som kom fra chartrede flyvninger og lignende, mens de resterende 1.039 var transferpassagerer.

September var bedre end højsæsonen
Oftest er det sådan, at lufthavnen og flyselskaber har mest travlt i sommermånederne, mens trafikken aftager en kende i september. Det er dog modsat i Berlin Brandenburg Airport, hvor både antallet af passagerer og flyoperationer var højere i den forgange måned, end de har været i højsæsonen.

I juni, juli og august gjorde henholdsvis 1.941.107, 1.973.258 og 1.935.183 passagerer brug af lufthavnen, mens der i de samme tre måneder var 15.488, 15.164 og 14.764 flyveoperationer fra BER. I september var det tal 15.938.

Det har formentlig været medvirkende til udviklingen, at Berlin Brandenburg Airport har haft held til at få nye ruter på afgangstavlerne. Det har blandt andet resulteret i, at Norse i august påbegyndte flyvninger mellem lufthavnen og New York samt Los Angeles.

Selvom det endnu ikke er kommet til udtryk i trafiktallene, har Norse desuden planer om at betjene Fort Lauderdale fra lufthavnen til december, ligesom United Airlines for nyligt offentliggjorde, at flyselskabet vil foretage daglige flyvninger mellem den tyske lufthavn og Washington-Dulles fra maj næste år.

Forventer 18,6 millioner rejsende i år
Berlin Brandenburg Airport oplyser, at sidste gang, der var flere end to millioner rejsende i hovedstadsregionen på en måned var i marts 2020. Dengang benyttede passagererne fortsat lufthavnen Tegel og Schönefeld. I dag er Tegel lukket, mens Schönefeld er en del af BER.

Koncernchef Aletta von Massenbach fra Berlin Brandeburg Airport fortæller, at man på baggrund af den stærke september har ændret forventningerne til hele årets trafiktal, men der er dog fortsat flere ubekendte faktorer i henhold til verdenssituationen, som kan få en indvirkning på rejselysten.

”En af grundene til udviklingen var, at vi igen kan byde velkommen til flere internationale gæster, som skal til messer og andre arrangementer i hovedstadsregionen. Efterspørgslen efter ferie- og forretningsrejser har udviklet sig dynamisk siden foråret og har overgået vores forventninger til hele året.”

”Vi forventer nu, at vi i alt vil have 18,6 millioner passagerer i 2022, men hvorledes trafikken vil udvikle sig på kortere sigt afhænger af, hvad der sker med coronapandemien, udviklingen i råvarepriserne og sikkerhedssituationen i verden.”


Relaterede artikler:

50.000 har booket tid i sikkerhedskontrollen

Norse annoncerer tredje USA-rute fra Berlin

Berlin-lufthavn stormer frem