67 vil være chef for lufthavns-rugekasse

De to sidste chefer for Odense Lufthavn er efter få år rykket videre til større danske lufthavne. Nu har 67 personer lagt billet ind på at blive lufthavnens nye førstemand.

Lysten til at blive chef for en dansk lufthavn er stor. Det viser en optælling af det antal ansøgninger, som Odense Kommune har modtaget til stillingen som chef for Odense Lufthavn, der også går under navnet HCA Airport. Da ansøgningsfristen udløb tirsdag i sidste uge, lå der 67 ansøgninger på bordet hos HR & Rekruttering i Odense Kommune.

Dermed fortsætter trenden fra sidste efterårs rekruttering af en chef til lufthavnen i Karup. Her modtog Holstebro Kommune 50 ansøgninger. Og da Bornholms Lufthavn og Esbjerg Lufthavn i efteråret 2013 skulle have nye direktører, fik Trafikstyrelsen og Esbjerg Kommune henholdsvis 76 og 27 ansøgninger.

Lille eller slet ingen erfaring
Stillingen som chef for Odense Lufthavn er sandsynligvis interessant for mange, da den kan være et springbræt videre til en større lufthavn, som det ellers ville være svært at komme i betragtning til, hvis man kun har lille eller slet ingen erfaring med lufthavnsdrift.

Således er de to seneste chefer for den fynske lufthavn rejst videre til lidt større danske lufthavne, der modsat Odense har daglig ruteflyvning. Det gælder Peter Høgsberg, der i 2013 blev direktør for Aarhus Lufthavn efter 2,5 år i Odense Lufthavn. Og det samme er tilfældet med Christian Berg, der 1. marts i år startede som chef for Sønderborg Lufthavn – også efter 2,5 år i Odense.

Går højt for sig
Den fynske rugekasse har ikke ruteflyvning, men får stadig mere charterflyvning i sommersæsonen. Der er dog stadig kun tale om 2-3 afgange om ugen, når det går højt for sig. At skaffe ruteflyvning til lufthavnen ville derfor sandsynligvis blive betragtet som en stor fjer i hatten for en ny lufthavnschef.

Odense Kommune, der ejer lufthavnen sammen med fire andre kommuner, forventer at have fundet en ny chef for HCA Airport ved udgangen af april.

 

Læs også:

Sønderborg henter lufthavnschef i Odense

​Odense i forhandlinger om hub-ruter

Odense klar til Ryanair

Erfaren luftfartsmand til Odense Lufthavn

Dansk lufthavn skifter navn

Aarhus henter lufthavnschef i Odense