Helsinki Airport. (Foto: Finavia | PR)

ACI-prisregn til lufthavne: Tre priser til Norden

Den internationale luftfartsorganisation Airports Council International (ACI) har uddelt priser til en række lufthavne, der er de fremmeste med passageroplevelser. Tre nordiske lufthavne vinder priser.

Lufthavnenes globale organisation, Airports Council International (ACI), der tæller omkring 2.100 lufthavne i 190 lande, har netop uddelt de årlige Airport Service Quality Awards (ASQ) i samarbejde med rejseteknologivirksomheden Amadeus.

Priserne uddeles til de lufthavne, der særligt excellerer i kundeoplevelser, og vinderne er derfor også fundet gennem spørgeskemaer, som passagerer i lufthavne over hele verden har bidraget til.

I alt har 595.000 rejsende deltaget i undersøgelsen i 2023, og derefter er der blevet udelt 170 ASQ Awards, som er tildelt i alt 90 lufthavne.

Tre nordiske prismodtagere
I kategorien for bedste lufthavne i Europa finder man tre nordiske vindere. For lufthavne mellem fem og 10 millioner passagerer er Keflavik International Airport ved Reykjavik en af prismodtagerne, og det samme er Helsinki Airport i den kategori, der omfatter lufthavne mellem 10 og 15 millioner passagerer.

Københavns Lufthavn er sammen med Milano-Malpensa, Palma de Mallorca Airport og Zürich Airport blandt de fire lufthavne, der er blevet hædret i kategorien med lufthavne mellem 25 og 40 millioner årlige passagerer.

Det lykkedes dog ikke for nogen af de nordiske lufthavne at finde vej til de fem specialkategorier, hvor der blandt andet vurderes på lufthavne med bedste ankomstfaciliteter, mest dedikerede personale, nemmeste lufthavn at rejse gennem, lufthavne med flest indkøbs- og underholdningstilbud samt den reneste lufthavn.

Har vundet fem ud af seks gange
I Helsinki Airport, der i løbet af de senere år har gennemgået store forandringer, er der glæde over, at prisen atter er landet i den finske hovedstadslufthavn. 

Lufthavnen i Helsinki har vundet prisen fem ud af seks gange siden 2018, og det var kun i 2021 at det ikke lykkedes at komme med i det eksklusive selskab.

“Vi er yderst taknemmelige for denne pris og er stolte over, at vores arbejde for en førsteklasses kundeoplevelse også anerkendes internationalt. Det er lykkedes os at hæve niveauet af kundetilfredshed i Helsinki Airport på lang sigt, og ASQ-undersøgelsesresultatet for 2023 er det bedste i lufthavnens historie,” siger Finavias koncernchef Kimmo Mäki.

 

Relaterede artikler:

Førsteplads til nordisk lufthavn ved ACI Europe Awards

Dansk virksomhed hædret for effektivt checkpoint

Nordisk lufthavn kåret som Europas bedste