Air Europas bonusprogram SUMA består af fire niveauer.

Air Europa med nyt bonusprogram

Spanske Air Europa har for nyligt brudt ud af Flying Blue-samarbejdet med Air France-KLM og lancerer sit eget bonusprogram kaldet SUMA.

Air Europa har gennem en lang årrække været en del af Air France-KLM´s bonusprogram Flying Blue. Men for nylig valgte det spanske selskab, at bryde ud af samarbejdet og lancere sit eget program med navnet SUMA.

Air Europa samarbejder dog fortsat med Air France-KLM på en række områder, så som codeshare-flyvninger og gennem Sky Team-alliancen.

Beslutningen om at forlade Flying Blue begrunder Air Europa med, at selskabet ønsker tættere og mere direkte tilknytning til sine kunder.

Fire niveauer
SUMA er opbygget med medlemsniveauer på samme måde som Flying Blue og har niveauerne Basis, Silver, Gold og Platinum. Fordelene i de forskellige niveauer ligner også til forveksling de kendte fra Flying Blue, som eksempelvis ekstra baggage, lounge-adgang, prioriteret ombordstigning, sædevalg med mere.

Dog ligger optjeningskriterierne lavere end ved Flying Blue. Eksempelvis kræver guld i SUMA 26 enkeltflyvninger med Air Europa eller en SkyTeam partner, hvor Flying Blue kræver 30. For Platinum er forholdet 50 kontra 60.

Flere fordele
Et SUMA kort i Gold eller Platinum giver rejsende med Air France, KLM, Delta eller en anden partner adgang til partnernes lounge, eksempelvis i Paris-CDG eller Amsterdam. Dette er strømlinjeformet gennem hele SkyTeam-alliancen.

Ud over lavere optjeningskrav for de gyldne niveauer, giver Air Europa også Europa fri opgradering til Business Class for Platinum-medlemmer forudsat ledig plads i kabinen. Med eksempelvis Air France og KLM skal der være overbooket i økonomiklassen for at kunne opnå dette.

Euro og ikke miles
En anden forskel er, at SUMA ikke beregner points per fløjet miles eller strækning, som det er tilfædet med de fleste andre bonusprogrammer. I stedet for giver SUMA 2 point per euro af billlettens pris. For flyvninger med partnere vil der optjenes miles, ud fra den fløjne distance som herefter konverteres til points.

Medlemmer i SUMA kan optjene points ved at flyve med Air Europa, SkyTeam-selskaber og en række andre partnere, så som hoteller og biludlejningsfirmaer. På samme måde kan Flying Blue-medlemmer optjene miles ved at flyve med Air Europa.

Air Europa tilbyder frem til udgangen af marts, en status match for medlemmer fra Flying Blue til SUMA på samme medlemsniveau, således at Flying Blue medlemmer kan få et SUMA-kort i samme valør.

Selskabet har sporadisk haft sæsonruter fra Københavns Lufthavn til Madrid og Barcelona.