Det nye parkeringshus, P1, i Københavns Lufthavn. Foto: Københavns Lufthavn

CPH har indviet Danmarks største parkeringshus

Københavns Lufthavn har åbnet et helt nyt parkeringshus med plads til 2.300 biler. Taget på bygningen er spækket med solceller for at skrue op for den vedvarende energi.

Onsdag blev et spritnyt parkeringshus taget i brug i Københavns Lufthavn.

Parkeringshuset er syv etager højt, har plads til i alt 2.300 biler og så er det Danmarks største enkeltstående p-hus. Med det nye parkeringshus, der har navnet P1, vil lufthavnen samle det meste af sin personaleparkering ét sted. Det betyder, at passagererne får bedre parkeringsmuligheder i parkeringshuse tæt på terminalerne.

”Det er vigtigt for os, at vi hele tiden tilbyder passagererne de bedste muligheder for parkering. Det skal være så nemt som muligt at komme fra sin bil ind i terminalerne og videre afsted på sin rejse. Derfor glæder det os, at vi nu kan tilbyde endnu flere pladser i parkeringshusene tæt på terminal 2 og 3,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Det nye parkeringshus på 60.000 kvadratmeter bringer det samlede antal parkeringspladser i Københavns Lufthavn op på 14.500, som der alle kan bookes online.

Næsten 3.000 solceller på taget
Taget på det nye parkeringshus er plastret til med solceller, da den bæredygtige omstilling og større produktion af vedvarende energi er vigtig for Københavns Lufthavn.

Der er opsat 2.954 solcellepaneler, om dækker et areal på 4.800 kvadratmeter. Solcellerne producerer strøm, der svarer til det årlige forbrug for cirka 300 gennemsnitshusstande.

”Vi har store ambitioner for bæredygtig omstilling i CPH. Vores mål er, at driften af lufthavnen skal være emissionsfri i 2030, og her spiller solceller en vigtig rolle. Vi har allerede solcelleanlæg på flere andre bygninger, og vi er i gang med en screening, så andre placeringer i CPH også kan komme i spil – enten på tage eller landbaserede anlæg i lufthavnen,” siger Peter Krogsgaard.

Skruer op for antal ladestandere
Det stigende behov for opladning af elbiler har fået Københavns Lufthavn til at udstyre flere og flere parkeringspladser med el-ladestandere. Tidligere i år indgik lufthavnen en aftale med energiselskabet EWII om opsætning af cirka 1.350 ladestandere i lufthavnen inden for de næste år.

Københavns Lufthavn har således som mål at være emissionsfri i 2030, og i 2050 skal hele driften være emissionsfri. Det vil sige, at flytrafikken og de virksomheder, der er i lufthavnen, også skal være emissionsfrie.

Det nye parkeringshus, P1, øger produktionen af vedvarende energi i Københavns Lufthavn med 75 procent og er dermed et stort skridt på vejen i den bæredygtige omstilling.

En af de virksomheder i Københavns Lufthavn, der har stort fokus på den grønne omstilling, er Worldwide Flight Services A/S. Virksomheden har netop annonceret, at det etablerer et stort solcelleanlæg på toppen af dens fragtterminaler. Anlægget bliver det største af sin slags i Storkøbenhavn.

 

Relaterede artikler:

Københavns største solcelleanlæg etableres i CPH

CPH kan få konkurrence på lufthavnsparkering

Togstationen i Københavns Lufthavn udvides