Hertil rejser danske forretningsfolk med fly

Erhvervsrejsebureauet HRG Nordic har lavet en opgørelse over de mest populære ruteflydestinationer blandt bureauets danske kunder.

Når danske erhvervsvirksomheder kontakter HRG Nordic for rådgivning og hjælp til at bestille flybilletter, er det de nære markeder, der er mest populære.

Det viser en opgørelse fra HRG Nordic, der har registreret samtlige flyrejser for de danske kunder i 2014 samt i første kvartal af 2015.

I 2014 var København, Aalborg og Aarhus ikke overraskende blandt de 10 mest populære destinationer, da indenrigsrejser med fly er et produkt med stor volumen hos erhvervsrejsebureauerne.

I første kvartal af 2015 er Aarhus dog faldet ud af top10-listen, mens København og Aalborg fortsat er at finde blandt de 10 mest populære destinationer.

Berlin appellerer ikke til forretningsfolk
Opgørelsen fra HRG Nordic afspejler i meget høj grad den liste over de største destinationer, som Københavns Lufthavn også udarbejder.

Mest populære destinationer med fly i 1. kvartal 2015:

Nr. HRG Nordic Københavns Lufthavn
1. Stockholm London
2. København Oslo
3. Oslo Stockholm
4. Helsinki Amsterdam
5. London Paris
6. Aalborg Aalborg
7. Amsterdam Helsinki
8. Frankfurt Frankfurt
9. Paris Berlin
10. Bruxelles Bruxelles

Kilde: HRG Nordic og Københavns Lufthavn

Udover at Københavns Lufthavn ikke kan have byen København som destination på listen, er der meget stort sammenfald, Berlin optræder ikke på HRG Nordics liste, hvilket angiveligt hænger sammen med, at det er en destination med større potentiale for turister end erhvervsrejsende.

HRG Nordic understreger, at undersøgelsen ikke tager hensyn til kundemiks, rejsemønster, billettyper, flypriser m.v.