Norwegian hitter hos læserne

I april var der over en halv million besøgende på CHECK-IN.dk, og det var især historier om Norwegian, der hittede. Det var dog SAS, der løb med den største læserskare til en enkelt historie.

Ligesom marts har april også været en helt overvældende måned, hvis man måler på læsernes interesse for at følge med i, hvad der foregår i luftfartsbranchen under COVID-19-pandemien.

Der blev registreret flere end en halv million besøg på CHECK-IN.dk, og læserne fik vist op imod en million sider.

Ikke uventet var der meget stor interesse omkring Norwegian og selskabets bestræbelser på at sikre sig adgang til en lånegaranti på 3 milliarder norske kroner fra den norske stat. Det lykkedes i begyndelsen af april, men alene fem historier om Norwegians udfordringer var blandt de mest læste i april.

To af historierne var endda aktuelle kommentarer fra henholdvis en Norwegian-kaptajn og næstformanden i FPU, der begge agiterede for dansk statsstøtte til Norwegian for at sikre danske arbejdspladser.

De 10 mest læste historier på CHECK-IN.dk i april 2020

Nr. Historie Antal visninger
1 Kort ny om coronakrisen 43.310
2 Længste SAS-flyvning nogensinde 25.541
3 Ingen Norwegian-fly i Danmark før 2021 21.909
4 Nyt design kan adskille flypassagerer 13.349
5 Konkurs i tre danske Norwegian-selskaber 13.229
6 Danmark bør sikre luft under Norwegians vinger 8.432
7 Norwegians vej fra slem dreng til klassens stræber 8.062
8 Ryanair-boss truer Vestager med retssager 7.043
9 Billund Lufthavn mister to hubruter 6.963
10 Vil skabe grundlag for “Nyt Norwegian” 6.811

 

SAS-flyvning fra Peru tog opmærksomheden
Norwegian kunne dog ikke slå SAS, der havde en andel i den mest læste historie i april. En Airbus A350-900 XWB gennemførte en særflyvning til Peru for at hente strandede skandinaviske statsborgere hjem. Nonstop-flyvningen fra Lima til København var den længste passagerflyvning nogensinde i SAS’ snart 74-årige historie, og vores dækning af denne bedrift trak 25.541 læsere til.

Ikke uventet har den nye kortnyt-sektion med stort og småt om coronakrisen også trukket mange læsere til. I april blev der klikket ind på denne sektion ikke færre end 43.310 gange.

Endelig var der også interesse for en historie om en italiensk virksomhed, der mener at have opfundet et produkt, der kan adskille flypassagererne ved hjælp af skærme mellem sæderne i flyet. At dømme fra læsernes kommentarer, vil det nok ikke være en idé, der vil kunne få den store opbakning fra myndigheder, flyselskaber og passagerer.

 

Relaterede artikler:

Læserne tog godt imod fokuseret coronadækning

Coronakrisen får større fokus