Boeing 777-300ER fra Emirates i Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Omkring 25.000 passagerer på Dubai-rute i december

Emirates oplever et markant større antal reservationer på ruten fra København til Dubai i december sammenlignet med samme måned sidste år, hvor over 22.000 passagerer fløj på ruten.

Danskerne er tilsyneladende vilde med Dubai og Emirates’ udvalg af eksotiske destinationer rundt om i verden.

Emirates oplyser nemlig i en pressemeddelelse, at antallet af reservationer på flyselskabets rute fra København til Dubai og videre ud i verden på nuværende tidspunkt er markant højere for december, end hvad tilfældet var sidste år.

Efterspørgslen er generelt markant højere for både juleperioden, nytår og vinterferien, fortæller det mellemøstlige flyselskab, der forventer at transportere i alt én million rejsende i hele rutenetværket i december.

”Der er stadig ledige pladser frem til jul, men fra 1. juledag og frem til starten af januar er der ved at være udsolgt, og tendensen med fyldte fly fortsætter ind i februar og selvfølgelig især i forbindelse med vinterferien i uge 7,” siger Morten Balk, landechef for Emirates i Danmark.

Samlet kapacitet på 26.536 passagerer
Emirates har én daglig rotation mellem Dubai International Airport og Københavns Lufthavn. Rutenummeret er EK151/EK152, og der flyves klokken 08.30 lokal tid fra Dubai, mens returflyvningen fra København er klokken 14.20 lokal tid.

Ruten betjenes med Boeing 777-300ER, der i en to-klasses konfiguration, som er tilfældet på CPH-ruten, har plads til i alt 428 passagerer. Den samlede kapacitet på ruten i december er således 26.536 passagerer, og Emirates er faktisk ganske tæt på at få solgt dette.

Tal fra Trafikstyrelsen viser, at i alt 22.396 passagerer benyttede Dubai-ruten i december 2022, mens antallet var 24.766 i januar 2023. Og da Emirates oplyser, at efterspørgslen er markant større i år, formodes omkring 25.000 passagerer at flyve mellem Dubai og København i indeværende december.

Sydafrika og Australien er nye favoritter
Emirates oplyser, at de mange passagerer i løbet af december vil blive budt velkommen med traditionelle julelækkerier og festlige måltider om bord på flyene og i selskabets lounger. Dette kan de således nyde på vej mod ferievarmen – eller på hjemrejsen.

”Danskerne rejser igen i år væk fra kulden. De populære destinationer Dubai, Thailand, Bali, Mauritius og Vietnam har fået selskab af Sydafrika og Australien,” fortæller Morten Balk.

 

Relaterede artikler:

Fyldte fly hos Emirates til og fra København

Københavns Lufthavn har mistet tilladelse til A380

Emirates: Bedste halvårsregnskab nogensinde