Anko van der Werff, koncernchef i SAS. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

SAS-koncernchef overtager formandspost

Nu har SAS’ koncernchef Anko van der Werff sat sig for bordenden hos Luftfartens Klimapartnerskab. Posten som formand blev ledig, da Thomas Woldbye tiltrådte i Heathrow.

I 2019 nedsatte daværende transportminister Benny Engelbrecht (S) Luftfartens Klimapartnerskab, der består af repræsentanter for forskellige dele af branchen og har til opgave at komme med forslag til initiativer, der kan bidrage til den grønne omstilling af dansk luftfart.

Partnerskabets medlemmer er lufthavnene i København, Billund, Aalborg og Aarhus sammen med flyselskaberne SAS, DAT, Norwegian, Maersk Air Cargo og Sunclass Airlines.

Med ved bordet sidder også Dansk Metal, 3F og Flyvebranchens Personale Union (FPU), Naviair, Rådet for Grøn Omstilling, SDU (Syddansk Universitet), NISA (Nordic Initiative for Sustainable Aviation) samt DI Transport, der varetager sekretariatsbetjeningen af klimapartnerskabet.

Udpeger koncernchef
Fra partnerskabet blev etableret og frem til januar i år, var det den nu tidligere koncerndirektør i SAS, Simon Pauck Hansen, der bestred formandsrollen. Han mistede dog posten, da han forlod det skandinaviske flyselskab i januar i år.

Herefter var det administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavn, der overtog styringen med Luftfartens Klimapartnerskab, men da Woldbye fratrådte sin stilling i CPH i slutningen af september til fordel for en tilsvarende i London-Heathrow, skulle der atter findes en ny formand.

Det er nu faldet på plads, oplyser Transportministeriet. Ifølge ministeriet bliver det koncernchef Anko van der Werff fra SAS, der overtager formandsposten for Luftfartens Klimapartnerskab.

Spiller vigtig rolle
Transportminister Thomas Danielsen (V) hæfter sig i en udtalelse om formandsskiftet ved, at det i hans optik er vigtigt, at politikerne på Christiansborg gennem klimapartnerskabet får konkrete forslag fra de forskellige aktører, som tegner dansk luftfart.

”Regeringens klimapartnerskab for luftfart har en vigtig rolle i forhold til at levere erhvervets indspark til, hvordan vi får skabt en grønnere luftfart i fremtiden. Derfor glæder det mig, at Anko van der Werff vil påtage sig ansvaret for at lede formandskabet i det videre arbejde.”


Relaterede artikler:

SAS vil belønne miljøbevidste EuroBonus-kunder

SAS-topchef kritiserer udspil til passagerafgift

To nye medlemmer af Luftfartens Klimapartnerskab