SAS og Singapore Airlines udvider codeshare

I stedet for at udvide til daglige afgange mellem København og Singapore har SAS og Singapore Airlines besluttet at sende flere skandinaviske passagerer via Amsterdam, London og Paris.

Den 1. februar 2013 trådte en joint-venture aftale i kraft mellem SAS og Singapore Airlines på ruten mellem København og Singapore, der i dag opereres fem gange ugentligt med fly fra Singapore-selskabet.

Samarbejdet er løbende blevet udviklet med flere frekvenser og codeshare-aftaler i Skandinavien og Asien. Nu tager parterne endnu et skridt i samarbejdet og udvider antallet af codeshare-ruter i Europa.

Det betyder blandt andet, at der bliver code-sharing på SAS-ruterne fra København til Aberdeen, Amsterdam, Birmingham, Bologna, Dublin, Geneve, Linköping, London-Heathrow, Nice og Paris-CDG. Herudover omfatter aftalen også codesharing fra Oslo og Stockholm til Amsterdam, London-Heathrow og Paris-CDG samt fra Stavanger til London-Heathrow.

Skandinaviske passagerer via europæiske gateways
Med den udvidede codeshare-aftale kommer SAS til at føde trafik ind til Singapore Airlines-ruterne i tre af de fem største lufthavne i Europa. Singapore Airlines flyver fire gange dagligt mellem London-Heathrow og Singapore samt dagligt til Singapore fra Amsterdam og Paris-CDG.

“Vi ser et behov for at udvide antallet af rejsemuligheder for kunderne, og det er årsagen til, at vi udvider codeshare-samarbejdet mellem SAS og Singapore Airlines. I dag tilbyder vi alene et produkt via Københavns Lufthavn. Med udvidelsen af codesharing kan kunderne fleksibelt vælge mellem flere rejseruter tilpasset den enkelte kundes behov,” siger Anna Vibeke Nielsen, der er konstitueret pressechef hos SAS i Danmark, til CHECK-IN.dk.

I efteråret luftede Singapore Airlines´ nordiske chef, Tim Lee, sine ønsker om at opgradere fra fem til syv ugentlige afgange på ruten fra København til Singapore, Men den udvidede codeshare-aftale betyder således, at der i stedet skal sendes passagerer via Amsterdam, Paris og London.

Også hvad angår flytype på ruten, har der i efteråret været fremsat ønsker fra den lokale nordiske ledelse i Singapore-selskabet. Her ønsker man at udskifte de nuværende Boeing 777-200 fly med de nye Airbus A350´ere. Men heller ikke dette ønske er i første omgang blevet imødekommet.